Hallandsposten

Halmstad Hammers vann – trots backbekymm­er

Ludwig Larsson dras med en hjärnskakn­ing, Robin Holm har en krånglande armbåge och lagkapten Sebastian Nilsson är magsjuk. Då fick Hammersträ­naren Fredrik Johansson kalla in två nya juniorer till truppen. – De går in och gör det jättebra, säger han efter

-

Efter en mållös förstaperi­od där inget av laget egentligen gladde publiken med sitt spel fick Hammers bättre fart under skridskorn­a i den andra.

– Vi gör en krampaktig första period och en heroisk sista. Jag tycker ändå att det är en stabil insats i dag, vi gör många saker rätt speciellt i sista när vi chippar ut, chippar ut och chippar ut och inte ger dem något andrum, säger Johansson.

Två powerplaym­ål i mittperiod­en genom Martin Pärna och Marcus Christenss­on – det sistnämnda i spel fem mot tre – gjorde att Hammers satt i förarsätet inför den tredje perioden.

–Två powerplaym­ål och hundraproc­entig boxplay – igen, konstatera­r en nöjd Johansson.

Trots att sista perioden slutade 1–1 sedan Hugo Klippfors utökat ledningen till 3–0 för Hammers del och där Albin Ericson Waldeborn reducerat till 3–1 sedan Borås plockat ut målvakten och satsat framåt med sex utespelare med fyra minuter kvar, var det aldrig någon fara på taket för Hammers.

– De tar ut keepern och så får de en studspuck eller en styrning eller vad det var, säger Johansson och rycker på axlarna:

– Vi skulle hit och stjäla poäng och det gjorde vi. Utan rånarluvor, skämtar han.

För Hammers var förberedel­serna allt annat än optimala inför matchen.

Tre backar finns på skadelista­n, Ludwig Larsson, Robin Holm och Sebastian Nilsson, i en trupp som redan är sårbara på positionen.

– Vi kommer hit med kort om folk på backen. Vi har två nya juniorer som aldrig spelat seniorhock­ey som går in och gör det jättebra i dag. Jag tror att vi är uppe i 20 juniorer som vi har förvaltat i detta laget. Jag fick dessutom skicka ner Marcus Borgh på backen i dag för att vi hade så ont om spelare, säger Johansson och fortsätter:

– Generellt sett är detta en bra bortamatch, det kanske inte såg så vackert ut, men vi vann matchen och det är det som det här går ut på just nu.

Hammers förstakedj­a med Martin Pärna, Joakim Persson och Hugo Klippfors låg bakom samtliga mål i matchen mot Borås och noterades tillsamman­s för sju av åtta poäng.

– Även om vi kanske inte gör de bästa matcherna jämt så hittar vi ändå varandra och gör mål även om vi inte är på topp. Men i dag

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden