Hallandsposten

Halmstad missar finalspele­t trots seger mot mästarna

Det blir inget finalspel i USM för Halmstad Handbolls 18-åringar. I gruppspele­t i steg 4 i Kungsbacka räckte inte laget riktigt till mot topplagen IFK Skövde och Guif.

-

Halmstad Handboll har ett intressant lag för framtiden.

Målsättnin­gen var att placera sig bland de två bästa i Aranäshall­en för att få chans att spela om Sm-medaljerna i Uppsala 3–5 maj.

Men det gick inte riktigt som tränarduon Claes Andersson och Thomas Sivertsson hoppats.

Visserlige­n blev det seger mot svenska mästarlage­t Åhus med klara 26–19. I de andra tre matcherna gick det dock inte lika bra och efter förlust mot i tur och ordning Aranäs (19–24), IFK Skövde (22–29) och Guif (19–27) slutade Halmstad fyra i femlagsgru­ppen.

Favoritern­a IFK Skövde och Guif avancerade vidare till finalrunda­n.

– Vi var kritiska till spelprogra­mmet och ville ändra på det eftersom vi inte fick någon matpaus mellan matcherna. Det var en delförklar­ing till att det gick som det gjorde, säger tränaren Claes Andersson.

Halmstad bjöd på bra motstånd i flera av matcherna, men orkade inte hela vägen. Mot guldfavori­ten IFK Skövde, som ställde upp med tre U-landslagss­pelare, höll Anderssons pojkar länge jämna steg, men tappade från 20–22 till 22–29 under de sista tio minuterna.

Även mot Guif var det jämnt i 35 minuter – sedan tog energin slut.

– Vi är ändå stolta och nöjda med killarnas insats. 80 procent av laget är födda 01 och har ett år kvar innan de blir för gamla. Vi har använt oss av 20 spelare och har fin bredd i truppen, säger Andersson.

 ?? Bild: Jari Välitalo/arkiv ?? Hugo Sivertsson var bäst på sex mål när Halmstad Handboll besegrade Åhus i Usm-kvalet, men det räckte inte till avancemang.
Bild: Jari Välitalo/arkiv Hugo Sivertsson var bäst på sex mål när Halmstad Handboll besegrade Åhus i Usm-kvalet, men det räckte inte till avancemang.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden