Hallandsposten

HBTK mot regerande mästarna i Sm-semin

Klar seger med 6–1 mot jumbon Lyckeby samtidigt som båda rivalerna förlorade – det räckte för att Halmstad BTK skulle säkra den sista slutspelsp­latsen. Men semifinalu­ppgiften blir svårast tänkbara: fjolårsmäs­tarna Storfors.

-

– Det var ganska väntat att de valde oss. Vi har haft rätt tufft mot dem innan, men vi har ändå varit närmare dem nu på slutet. Men det beror lite på vad de har för spelare som spelar också – de har använt sig av ganska många, säger HBTK:S tränare Fredrik Håkansson.

HBTK börjar hemma på onsdag med returen (fredag) och en eventuell tredje match (lördag) borta.

Halmstad låg fyra i tabellen, på den sista slutspelsp­latsen, inför Pingisliga­ns två avslutande omgångar i helgen. Juno och Arvika jagade två poäng bakom – men HBTK:S semifinalb­iljett blev klar redan på lördagen när man slog Lyckeby med 6–1 samtidigt som både Juno och Arvika förlorade.

Matchvinna­re blev Erika Fronth, som vann båda sina singlar samt dubbeln i par med Tilda Johansson.

– Vi levererade när det behövdes mot Lyckeby och när Erika slog deras kinesiska (Fang Zhang) så såg det väldigt bra ut. Då fick vi 3–1 och då blev det lite lättare för de andra också, säger Fredrik Håkansson.

Fronth förlorade första set mot Zhang med 7–11, men vann sedan tre raka: 11–8, 11–5 och 11–8.

– Hon spelade väldigt bra med backhanden, stod kvar väldigt nära bordet och kunde styra spelet därifrån, säger Håkansson.

Söndagens 2–6-förlust mot tabelltvåa­n Eslöv saknade tabellmäss­ig betydelse, men notabelt är att Tilda Johansson slog Eslövs Vm-spelare Filippa Bergand i tre raka set: 11–9, 11–9 och 11–7.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden