Hallandsposten

Hylte/halmstads herrar klara för Sm-semifinal

Hylte/halmstads herrar är klara för semifinal efter att ha vunnit kvartsfina­lserien mot Örkelljung­a med 3–0 i matcher. Men än finns det en hel del att jobba på i Hylte/halmstad om det ska bli en final så småningom enligt tränare Per-erik Dalqvist.

-

Hylte/halmstad kopplade ett hårt grepp om kvartsfina­lserien med 2–0 i matcher och 2–0 i set när Örkelljung­a gästade Örnahallen i Hyltebruk i helgen.

25–21 i första set och övertygand­e 25–13 i andra och de flesta på läktarplat­s trodde nog på en snabb seger och avancemang till semifinal.

– Vi spelar ganska bra i första set. Vi har ett par slarviga perioder där jag var riktigt förbannad och där vi bjuder in dem alldeles för mycket i slutet på setet, vi borde ha vunnit setet med större siffror. Andra set ser ut lite som det gjorde i onsdags i Örkelljung­a, vi spelar bra och får stopp på dem och jag tror att de ger upp setet till slut, säger Dalqvist. inte så mycket sämre egentligen, det är bara det att de höjer sig ordentligt. Vår mottagning är inte jättebra i dag och vi blockar inte fantastisk­t bra under andra halvan av matchen, säger Dalqvist.

I fjärde set var det Hylte/halmstad som länge låg under med ett par poäng, innan laget vände och till slut vann med 29–27, men det skulle också visa sig att det blev en dyrköpt seger.

– David (Pettersson, reds anm) fick gå ut för han hade ont i knät, men han spelar fantastisk­t bra fram till sin skada. Vi får se hur det är med honom, det är samma skada som i Grand Prix och då höll den honom borta i fyra veckor, men nu verkar den vara mycket lindrigare. Förhoppnin­gsvis är han tillbaka om två veckor när semin drar igång, säger Dalqvist.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Adam Bradbury och hans Hylte/halmstad jublar sedan laget tagit sig till Sm-semifinal efter att ha besegrat Örkelljung­a i tre raka matcher.
Bild: Roger Larsson Adam Bradbury och hans Hylte/halmstad jublar sedan laget tagit sig till Sm-semifinal efter att ha besegrat Örkelljung­a i tre raka matcher.
 ?? Bild: Roger Larsson ?? Johan Mårtensson räddar och ger Nicholas Goodell chansen att avgöra en bollduell mot Örkelljung­a.
Bild: Roger Larsson Johan Mårtensson räddar och ger Nicholas Goodell chansen att avgöra en bollduell mot Örkelljung­a.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden