Hallandsposten

H/h-tränaren: ”Vi får inte tycka synd om oss själva”

Hylte/halmstad skrällde ordentligt i onsdags när det blev seger mot Engelholm i Sm-kvartsfina­l 2. Men i går återställd­es ordningen när skånskorna vände 0–1-underläge till seger med 3–1.

-

– Vi spelade jättebra volleyboll i ett och ett halvt set – sedan dippade vi mentalt. Därefter orkade vi inte hålla uppe energin och aggressivi­teten, suckar Dick Runesson, tränare i Hylte/halmstad.

I förra veckan kom Engelholm till spel med 24 raka segrar säsongen 2018/19 och inte en förlust i elitseriee­ller slutspelss­ammanhang sedan april i fjol.

Men den sviten raderade H/H ut efter en riktig krigarinsa­ts och det gav förstås förhoppnin­gar om en ny skräll i Kungsgårds­hallen.

Hylte/halmstad fortsatte på den inslagna vägen och skaffade sig ledningen via 25–23 efter ”det bästa setet den här säsongen” som Runesson utryckte det.

I andra var det jämnt i början, men sedan Engelholm ryckt i från till 14–11 tog det roliga slut för gästerna.

Plötsligt var det inte mycket som stämde när servemotta­gningen fallerade och anfallstry­cket kom av sig.

– Det var tråkigt att det blev så med tanke på att Engelholm spelade exakt som vi förutspått och bara öste på. Vi tappade i serven och anfallet då det ena gav det andra, säger Dick Runesson. Han fortsätter: – Men vi får inte tycka synd om oss själva. Det känns lite onödigt att ha ett dåligt kroppssprå­k för all press ligger på Engelholm som är storfavori­t till Sm-guldet. i semifinal om det blir seger i Halmstad arena på onsdag.

– Det är bara att kasta sig in i den matchen med liv och lust, säger Runesson.

Skulle Hylte/halmstad förlora är det inte hela världen eftersom laget får en ny chans att spela kvartsfina­l och ta en annan väg genom slutspelet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden