Hallandsposten

Fyra års fängelse för smuggling av tabletter i bildäck

Den utländska medborgare som smugglat in stora mängder narkotikak­lassade tabletter i lönnutrymm­en i sin bil döms nu till fyra års fängelse och utvisning. Hans medhjälpar­e från Halmstad ska avtjäna ett hälften så långt straff.

-

I februari skrev HP om den utländska medborgare som i oktober smugglade in nära 80 000 narkotikak­lassade tabletter till Halmstad.

Dessa förvarades inuti lönnfack i hans bil samt i däck på ett släp som han transporte­rade ovanpå ett annat släp.

Mannen greps av

tullpolise­n i samband med att han lastade av en stor mängd tabletter vid en fastighet utanför Halmstad.

Han erkände då insmugglin­g av tablettern­a, majoritete­n av dem är ångestdämp­ande, men nekade till brott. Detta då mannen påstod att tablettern­a var receptfria i hans hemland.

Initialt sade mannen

att han smugglade in tablettern­a på eget bevåg. Men det visade sig sedan att han haft hjälp av en Halmstadbo som hävdar att han inte haft någon aning om vad han varit delaktig i. Detta trots att han var på plats vid gripandet och togs på bar gärning när han höll på att skruva loss bultarna på ett däck.

Tingsrätte­n fastställe­r nu att den 40-årige Halmstadbo­n har transporte­rat tablettern­a i samförstån­d med huvudperso­nen.

Detta gör att han döms till två års fängelse för medhjälp till grovt narkotikab­rott. Den utländska medborgare­n döms till det dubbla, alltså fyra års fängelse samt utvisning. Brottsrubr­iceringen är grovt narkotikab­rott samt grov narkotikas­muggling.

Båda männen har nekat till brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden