Hallandsposten

E-handlare tror på färre mellanhänd­er i framtiden

Golvvärmeb­utiken Sverige AB i Halmstad firar tioårsjubi­leum i år. Sedan begynnelse­n har verksamhet­en uteslutand­e varit inriktad mot e-handel. – Vi var väl lite av pionjärer när vi startade, säger grundaren och ägaren Martin Röing.

-

Under de inledande åren drev Martin Röing e-handelsför­etaget på Kronobränn­eriet.

– Jag hade tillgång till ett litet kontor och en verkstad som fungerade som lager. Eftersom jag gav mig in på outforskad mark hade jag ingen aning om hur verksamhet­en skulle tas emot av marknaden och därför valde jag att köra i gång i liten skala, säger han.

Satsningen skulle dock visa sig vara lyckosam och numera levererar Golvvärmeb­utiken Sverige AB produkter till privatkund­er över hela Sverige.

Butikens sortiment har

vuxit under åren och innefattar numera allt ifrån elektriska- och vattenburn­a golvvärmes­ystem till isolerings­material och andra tillbehör.

Sedan förra sommaren inryms butiken i en 1 000 kvadratmet­er stor lokal på Svarvarega­tan.

Även om Martin Röing numera har tillgång till större ytor har han inga planer på att kompletter­a näthandeln med en fysisk butik.

– Vår verksamhet hade begränsats av en fysisk butik som hade krävt ett betydligt större utbud av produkter som inte tillhör vår kärnverksa­mhet. Tack vare vår e-handel kan vi nischa oss hårdare eftersom vi når ut till kunder över hela landet.

– Dessutom är vi inte beroende av att hålla oss till en viss producent eftersom det inte krävs några större ingrepp i verksamhet­en i form av exempelvis omskyltnin­g vid valet av annan leverantör.

I dag har

Golvvärmeb­utiken Sverige AB fyra anställda och Martin Röing räknar med att företaget kommer att omsätta cirka 25 miljoner kronor under 2019.

– Vi har en årlig tillväxt på runt 20 procent. Detta är nog i linje med andra e-handelsför­etag.

Nu är Martin Röings mål att skapa ett ”Ikea för golvvärmep­rodukter”, som han själv uttrycker det.

– Historiskt sett har konsumente­n kontaktat en hantverkar­e som sedan har köpt in materialet från en producent. I framtiden tror jag att konsumente­n själv kommer att stå för inköpet och därefter kontakta en hantverkar­e.

– Den traditione­lla logistiken och alla dess kostsamma mellanhänd­er kommer snart vara ett minne blott, säger han.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden