Hallandsposten

Rena sjukstugan – men HBMK kryssade i Umeå

Ingen Felix Burestedt – och både Filip Suwanphing­ka och Irina Andersen skadade under pågående match. Men Halmstad BMK klarade oavgjort i den första Sm-semifinale­n borta mot IFK Umeå. – Vi får vara nöjda med 3–3 så som det artade sig, säger lagledaren Nicl

-

Halmstad BMK hade verkligen inte marginaler­na med sig inför och under den första Sm-semifinale­n.

Ankaret Felix Burestedt föll ifrån redan på förhand på grund av ryggskott. Och Filip Suwanphing­ka tvingades bryta herrsingel två mot Albin Hjelm i fjärde set.

– Han vrickade foten. Han hade nya skor och de passade nog inte riktigt bra. Han gled liksom på dem, berättar Niclas Rosengren.

Nästa skadeoffer blev

Irina Andersen, som tvingades till en lång paus i tredje set i damsingeln mot danska landsmanin­nan Michelle Sködstrup för att få högerfoten tejpad.

– Irina stukade också sig lite grann. Men det var nog inte så farligt, utan hon sade att vi får se i morgon om det blir någon svullnad, säger Niclas Rosengren.

Andersen kunde spela vidare, men föll i tre raka men jämna set: 8–11, 8–11 och 7–11.

Därmed stod det 3–2 till Umeå i lagmatchen och det blev upp till Halmstads herrdubbel­par Mikkel Mikkelsen/rasmus Messerschm­idt att rädda oavgjort. Det lyckades den danska duon med via 11–10, 8–11, 11–8 och 11–3 med Marcus Moore/ Albin Hjelm.

– Jag tycker att de hade rätt bra koll på det. I sista set var de lite mer aggressiva, säger Niclas Rosengren.

Halmstad tvingades jaga

matchen igenom och kvitterade underlägen med 0–1, 1–2 och 2–3.

Rasmus Messerschm­idt ersatte Felix Burestedt i herrsingel ett och tog en meriterand­e seger genom att knäcka fyrfaldige svenske mästaren Gabriel Ulldahl med 5–11, 11–4, 11–6 och 11–3.

– Rasmus gjorde en jättebra match. Gabriel fick springa mycket. Rasmus tog det mesta och han fick det jobbigt, konstatera­r Rosengren.

Halmstads Louise

Eriksson/irina Andersen förlorade damdubbeln mot Klara Johansson/michelle Sködstrup i tre raka set: 8–11, 8–11 och 9–11.

Mixeddubbe­ln blev däremot en rysare i fem set där Louise Eriksson och Mikkel Mikkelsen för Halmstad och Klara Johansson/gabriel Ulldahl för Umeå vann vartannat set innan Halmstadpa­ret knep skiljesete­t med 11–6.

– Jag tror att det var rutinen som avgjorde. Mikkel är mixedspela­re och det är inte Gabriel. Och så tände vi kanske till lite extra där. Starkt av både Mikkel och Rasmus att vinna båda matcherna, påpekar Niclas Rosengren.

Returen spelas i Halmstad nästa måndag, den 1 april. Det lag som vinner den matchen går till Sm-final. Blir det oavgjort på nytt avgörs allting i ett ”golden set” först till elva.

Hur taxerar du chanserna i returen?

– 65–35 till vår fördel kanske. Jag tror att vi är favoriter på hemmaplan, svarar Rosengren.

I den andra semifinale­n vann Påvelund det första mötet borta mot Fyrisfjäde­rn med 4–2.

Sm-finalen spelas i Uppsala lördagen den 13 april.

 ?? Bild: Jari Välitalo/arkiv ?? Rasmus Messerschm­idt klev in i herrsingel ett i stället för ryggskadad­e Felix Burestedt och slog Gabriel Ulldahl med 3–1 i set. Han vann senare även herrdubbel­n i par med Mikkel Mikkelsen och räddade 3–3 för Halmstad BMK i den första Sm-semifinale­n borta mot IFK Umeå.
Bild: Jari Välitalo/arkiv Rasmus Messerschm­idt klev in i herrsingel ett i stället för ryggskadad­e Felix Burestedt och slog Gabriel Ulldahl med 3–1 i set. Han vann senare även herrdubbel­n i par med Mikkel Mikkelsen och räddade 3–3 för Halmstad BMK i den första Sm-semifinale­n borta mot IFK Umeå.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden