Hallandsposten

Johansson: ”Vi ska vara hungriga och desperata”

Halmstad Hammers jagar revansch mot Vänersborg i kvalet till Hockeyetta­n efter förlusten på bortais med 5–2. – Det var en blek insats, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

-

Halmstad Hammers har fyra raka segrar i kvalet till Hockeyetta­n och under tisdagskvä­llen jagar laget sin femte seger, denna gång mot Vänersborg.

Efter Hammers seger mot Borås i senaste omgången har man skaffat sig ett bra utgångsläg­e i jakten på platsen i Hockeyetta­n.

– Jag tycker

att vi gjorde en stabil insats mot Borås och det tar vi med oss in i denna matchen. Vi ska fortsätta göra det vi har gjort i de senaste fyra matcherna med en bra arbetsmora­l och ett bra tempo under skridskor och i passningss­pel, säger Johansson.

Vänersborg är det enda laget som har slagit Hammers i kvalserien.

– Vi gjorde en blek insats i Vänersborg och det kommer vi inte att göra igen. Vi kommer att höja oss och har en stor portion revanschlu­sta i laget, säger Johansson och fortsätter:

– Vi kommer att vara hungriga och desperata och inte ge dem något gratis.

I Hammers är

backarna Sebastian Nilsson och Robin Holm tillbaka i laget efter sjukdom och skadekänni­ng. Dessutom kommer Hammerspub­liken att få se några fler juniorer i laget som mönstras mot Vänersborg.

– Under mina tre år i klubben har vi haft runt 20 juniorer som spelat med seniorerna. Det är roligt, säger Johansson.

Däremot finns det ett litet frågetecke­n kring Marcus Christenss­ons medverkan efter att han blivit sjuk.

– Han vilade från träningen i dag (läs måndag) men jag tror att han kommer att spela i morgon, säger Johansson som fortsätter att ge Anton Malmborg förtroende i målet.

– Han har en hög räddningsp­ro- cent och har varit bra i kvalserien, berömmer Hammersträ­naren sin keeper.

Det finns dessutom en sak till som glädjer Fredrik Johansson inför matchen. Spelet i special teams. – Vi har bara släppt in ett mål i boxplay och nu har vi också fått igång powerplay och har en bra statistik där. Det är glädjande, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden