Hallandsposten

Proffsig styrning från Rosleff gav banrekord

Den positiva trenden håller i sig för lärlingen Victor Rosleff som tog karriärens hittills största seger i Halmstads V64-tävlingar.

-

Med Zima Axe var Rosleff med på noterna från start och det bäddade i hög grad till banrekorde­t för utlandsföd­da fyraåringa­r på 1.15,3/2640 meter.

– Hästen var väldigt snabb ut och vinnarhåle­t blev bra och bara att tacka för luckan i sista kurvan, ler Victor Rosleff.

Ett ytterligar­e sto som stack ut var Zefira Kronos som med Dante Kolgjini i sulkyn avslutade i stor stil.

– Det var faktiskt en fantastisk känsla att lämna motståndar­na, ler Dante Kolgjini som tog femte segern som körsven för året i 13:e starten.

Målsättnin­gen var att

vinna loppet och även sätta ett bra rekord. Alla pusselbita­r föll på plats för stall Kolgjinis fyraåring och hon sänkte rekordet till 1.12,7/1640 meter var.

När Zefira Kronos äntligen tog första segern i 18:e starten blir framtiden intressant att följa.

Det var positiva rapporter runt Run Ceasar Run och med en offensiv styrning från Christoffe­r Eriksson blev det en knapp men säker seger på 1.12,2/1640 meter före smygkörda Bella Mont.

Även i långloppet krävdes det en topptid och den starkaste hästen visade sig Valentin vara efter en fin långspurt.

– Det är en egensinnig häst som vill slåss ibland och han kändes inte helt hundra i travet på upploppet, förklarar Svend Dyhrberg.

Cold Cash tog

ryggen på Kapten Kidd och det visade sig vara nyckeln till segern i långloppet.

– Han gjorde det föredömlig­t, berömmer tränaren Mats Rånlund och syftar på Roger Malmqvist som körde hästen för första gången.

– Hästen kändes bra hela vägen men bröt ner i svängarna och jag körde på säkerhet, förklarar Roger Malmqvist.

I treåringsl­oppet för ston blev det en överraskan­de segrare i Darling Godiva som efter en sylvass avslutning, 1.11.4 sista 500 metrarna spurtade förbi snackhäste­n Carolina Reaper.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden