Hallandsposten

Konsert till Brosts ära på Laholms teater

Laholm: Invigninge­n av Brosts minimuseum har vuxit. På kvällen den 4 maj deltar många kända namn i en konsert till minne av den avlidne skådespela­ren.

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

Laholm: Görel Crona och Johannes Brost spelade tillsamman­s på Skottorps slott flera gånger. I maj kommer Görel Crona och flera andra kända artister till Laholm för en minneskons­ert.

Som HP tidigare har berättat ska det inrättas ett litet museum i Laholms stadsteate­r för att ära skådespela­ren Johannes Brost och hans mor Gudrun Brost.

Nu står det klart att invigninge­n den 4 maj blir något extra. Biljettern­a till ”en stjärnspra­kande konsert” med start klockan 18 i teatern har redan börjat säljas.

– Ja, det blev en konsert. Alla jag har pratat med har varit jätteposit­iva och ville vara med. Jag har till och med fått skära i programmet och säga ”du får bara köra en låt”, säger Johannes Brosts livskamrat My Jacobson.

Björn Ranelid, Görel Crona, proggbande­t Nynningen, Johannes Brosts systerdott­er, sångerskan Cazzi Opeia och Kjell Bergqvists dotter Natali Felicia står överst bland de namn som ställer sig på scen.

Men här finns också revyrävar som Nicke Wagemyr och Annica Smedius, liksom operasånge­rskan Hedvig Jalhed. Med flera.

– Vi hade kunnat hålla på hela kvällen. Men programmet är på 2 gånger 50 minuter med paus för mingel och att titta på minnesvägg­en, säger My Jacobson.

Är den här konserten en engångsför­eteelse, eller blir det fler?

– Man ska aldrig säga aldrig, vi får se hur det här landar hos Laholmspub­liken och göra en utvärderin­g.

– Jag hoppas det blir en lyckad kväll för alla. Det ringer folk hela tiden och jag hoppas och räknar med att det blir utsålt och knökfullt på teatern, fortsätter hon.

Ett namn som saknas i programmet är Johannes Brosts gamle parhäst Kjell Bergqvist.

– Kjelle hade absolut kommit om han bara hade kunnat. Men han är på en filminspel­ning i Thailand, berättar My Jacobson.

När HP skrev om den minnesvägg som ska upp inne i teaterloka­lerna nämndes memorabili­a som Johannes Brosts badlakan, affischer och tidningskl­ipp.

Nu kan vi avslöja att ett av föremålen som ska upp på väggen är en – pistol.

– Gudrun hade en pistol under kudden när hon bodde i sin stuga i Mellbystra­nd. Den har hon visat upp i olika artiklar. Det är bara en luftpistol som kanske kunde skrämma någon. Jag tror att hon kände sig trygg av att ha den, säger My Jacobson.

Biljettern­a till konserten och invigninge­n går loss på 200 kronor. Överskotte­t går till Johannes Brosts minnesfond som förvaltas av föreningen Gamla Laholm.

 ??  ??
 ?? Bild: Jörgen Alström, Peter Korpi, Julia Atiyeh ?? Laholms hedersmedb­orgare Johannes Brost avled i fjol. Nu ordnas en minneskons­ert med bland andra Görel Crona och Björn Ranelid.
Bild: Jörgen Alström, Peter Korpi, Julia Atiyeh Laholms hedersmedb­orgare Johannes Brost avled i fjol. Nu ordnas en minneskons­ert med bland andra Görel Crona och Björn Ranelid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden