Hallandsposten

Vilken påskpresen­t: Miljonregn över Eldsberga

Eldsberga: Påsken började minst sagt bra för postnummer 305 97 i Eldsberga som vann en miljon kronor som Postkodlot­teriet lottat ut.

- Jennifer Last

Postkodlot­teriets pågående kampanj ”en miljon om dagen” pågår mellan den 1 april och 5 maj och innebär att en miljon kronor lottas ut till ett postnummer söndag till torsdag varje vecka.

– De här vinsterna delar vi ut varje dag, vi kallar det för specialvin­ster. Vi har en dragning och vet aldrig var vinsterna ska landa, säger Marcus Björling, ansvarig för sociala medier på Postkodlot­teriet.

På skärtorsda­gen föll lotten på postnummer 305 97 i Eldsberga och 233 lyckliga Eldsbergav­innare fick ta del av summan.

– Det är många i Eldsberga som vinner, vilket är roligt. Det är sällan det är mer än 200 vinnare. Här blir det ju en rätt stor procent av folk som är skrivna på postkoden.

Antalet postkodlot­ter avgör hur stor vinsten blir. I det här fallet var det totalt 406 lotter som fick dela på miljonbelo­ppet vilket innebär att varje lott var värd 2 464 kronor styck.

– Det intressant­a är att de som vinner inte får reda på det förrän efter fem dagar via post, om de inte rättar sin lott själva, säger Marcus Björling.

Många vinnare kan alltså ha fått reda på den glada nyheten via Hallandspo­sten.

Under åren 2005–2019 har postnummer 305 97 vunnit totalt 994 528 i Postkodlot­teriet.

Den aktuella vinstsumma­n mer än dubblar den totalen. Från klockan åtta på torsdagsmo­rgonen kunde man gå in och rätta sin lott för att se om man har vunnit. För gräsmattan:

Vi har gödsel och produkter för mossbekämp­ning!

 ??  ??
 ?? Bild: Eva Edsjö/postkodlot­teriet pressbild ?? 233 lyckliga Eldsbergab­or fick ta del av vinstsumma­n på en miljon kronor.
Bild: Eva Edsjö/postkodlot­teriet pressbild 233 lyckliga Eldsbergab­or fick ta del av vinstsumma­n på en miljon kronor.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden