Hallandsposten

Föreningar

-

Hörselskad­ades distrikt • Halland (HRF) har haft årsmöte på Husknuten, Halmstad med deltagande av lokalfören­ingarnas valda ombud. Susanna Ahlström från förbundet höll ett uppskattat anförande om förbundets arbete nu och framöver. Medlemsvär­vning är alltid aktuellt liksom att ta hand om befintliga medlemmar och tillvarata deras intressen för ett Hörselsmar­t samhälle för alla. Kent Dimfelt (kassör) och Rolf Kenneryd (vice ordförande) omvaldes liksom två suppleante­r. Ordförande för föreningen, Kerstin Johansson, och ledamöter Viveca Sylwan, Els-britt Nilsson kvarstår. Beslöts att ordna en kursdag till hösten med temat ”Ett hörselsmar­t HRF”. Efter mötet intogs gemensam lunch på restaurang strax intill.

PRO Rydöbruk har haft • påsklunch i Rydögården. Ordförande Ann-marie Alfredsson hälsade alla välkomna till påskbuffen och att det skulle väl smaka. Under kaffet informerad­e ordförande om vad som inkommit i skrivelser samt om resan i början på maj månad. Ett lotteri med vinster i påskens tecken genomförde­s där lotterna var utlagda under kaffekoppa­rna och ingick i priset för maten. Ännu en trevlig eftermidda­g i gemenskape­n anda var tillända och som syntes var alla nöjda och belåtna.

Skpf Avd 32 har haft kafferep • på Karl Xl:s Servicehus.

Birgitta Rasmusson från ”Hela Sverige bakar” berättade om det svenska kafferepet. Eftermidda­gen avslutades med kaffe och sju sorters hembakade kakor och lottdragni­ng.

SPF Seniorerna Gamletull • hade vid sitt senaste medlemsmöt­e kungligt besök. ”De tre trenorerna” Jan och Peter Wolfhagen och Lennart Anderbjuv underhöll med kända sånger från bland andra Charles Aznavours, Louis Amstrongs och Frank Sinatras repertoare­r, vilket säkert väckte många minnen till liv. Därefter gavs informatio­n om vårresan till Köpenhamn, om kommande träffar om Iphone/ipad och nästa gemensamma lunch. 3 april hölls distriktsm­öte i Katrineber­g då Christina Rogestam var gäst och talade om äldre i Eu-politiken och vikten av att rösta i Eu-valet i maj. Medlemsmöt­et genomförde­s i samarbete med Studieförb­undet Vuxenskola­n och Hallands Bildningsf­örbund.

SPF Seniorerna Långaryd-landeryd, • har haft vårfest, där ordförande Britt-marie kunde hälsa 110 deltagare samt gästande artister välkomna. Informatio­n om kommande resor, dans och grillkväll. Med en stor blomsterup­psättning tillkännag­av ordförande att föreningen utsetts till Hallands Distrikts bästa förening beträffand­e cirkelverk­samhet.

Kvällens gäster, Totte Ljunggren och Jörgen Arvidsson underhöll med ett varierat musikprogr­am. Jörgen överraskad­e med att plocka fram två av sina ”fiolelever” från musikskola­n, syskonen Nilla och Minni. Den uppdukade vårbuffén lät sig väl smaka.

Även lotterikom­mitténs påskbord med ägg, kaviar, sill med mera länsades av de lyckliga, som plockat till sig vinstlotte­rna. Kvällen avslutades med att ordförande lottade ut den vackra blomsterup­psättninge­n och läste en för kvällen passande novell.

 ??  ?? PRO Öster har haft månadsmöte i Martin Luthers Samlingssa­l. • Ordförande Gun Yström öppnade mötet och hälsade ett 90-tal medlemmar välkomna, varav 5 nya. Leif Gustavsson och Leif Pettersson informerad­e om SO, Eva rapportera­de om resor, bland annat till Berlin. Gun informerad­e om Gökottan på Ranebo och Marina om konserten på Najaden i juni till förmån för Barncancer­fonden. Mannekängu­ppvisning med Lena Edlunds kollektion, Helen Johanssons hattar och Gunnel Ekberg. Mötet avslutades med kaffe och lotteri.
PRO Öster har haft månadsmöte i Martin Luthers Samlingssa­l. • Ordförande Gun Yström öppnade mötet och hälsade ett 90-tal medlemmar välkomna, varav 5 nya. Leif Gustavsson och Leif Pettersson informerad­e om SO, Eva rapportera­de om resor, bland annat till Berlin. Gun informerad­e om Gökottan på Ranebo och Marina om konserten på Najaden i juni till förmån för Barncancer­fonden. Mannekängu­ppvisning med Lena Edlunds kollektion, Helen Johanssons hattar och Gunnel Ekberg. Mötet avslutades med kaffe och lotteri.
 ??  ?? Halmstads Hem och Samhälle har haft månads möte på Karl • XI:S servicehus. Ordförande Anita Sjölin kunde hälsa 38 medlemmar välkomna. Christine Liljequist visade och tipsade om hur man kunde binda och plantera blommor nu till påsk. Mötet avslutades med att alla blomsterar­rangemange­n lottades ut. På bilden: Christine Liljequist och Anita Sjölin.
Halmstads Hem och Samhälle har haft månads möte på Karl • XI:S servicehus. Ordförande Anita Sjölin kunde hälsa 38 medlemmar välkomna. Christine Liljequist visade och tipsade om hur man kunde binda och plantera blommor nu till påsk. Mötet avslutades med att alla blomsterar­rangemange­n lottades ut. På bilden: Christine Liljequist och Anita Sjölin.
 ??  ?? Halmstad Röda korsets aktivitets­grupp har haft påskknytka­las på Alet klubbstuga. Det inledde med svensk påskmat och olika syriska maträtter och sedan hade vi lotteri. Musikunder­hållning av Ebbe Ankeraa och Gunnel Persson under kaffe och tårta, godis och kakserveri­ng. Alla var nöjda och vi önskade varandra glad påsk.
Halmstad Röda korsets aktivitets­grupp har haft påskknytka­las på Alet klubbstuga. Det inledde med svensk påskmat och olika syriska maträtter och sedan hade vi lotteri. Musikunder­hållning av Ebbe Ankeraa och Gunnel Persson under kaffe och tårta, godis och kakserveri­ng. Alla var nöjda och vi önskade varandra glad påsk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden