Hallandsposten

”Nu är det fullt ös som gäller”

Han har fyra sedan tidigare. När Hylte/halmstad nu går in i Sm-finalspel vill Hylte/halmstads libero Anton Tegenrot ta ett femte guld. – Det hade varit fantastisk­t roligt, säger han.

- Povel Arwidson pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

Som regerande mästare har Hylte/ Halmstad hela tiden haft som mål att upprepa bedriften. Och med raka vinster mot Örkelljung­a samt Falkenberg är man nu uppe i 15 (!) raka slutspelsm­atcher utan förlust sedan 2017.

Har säsongen fram till finalerna känts som en transports­träcka?

– Målet har ju alltid varit att gå för guldet, samtidigt har varit tufft i år med många lag som steppat upp i en jämnare serie. Men det är klart att det är det här man har väntat på, säger Anton Tegenrot.

På andra sidan väntar precis som i fjol Linköping.

– Vi vet att de är väldigt bra, ett stabilt lag med stora, rutinerade grabbar. Det blir en riktig batalj – utan några lätta poäng någonstans.

Ni har förlorat era två senaste matcher mot Linköping, är det risk att det sitter kvar i huvudet?

– Nej, inte för mig i alla fall. Nu är det bara fullt ös som gäller och de tidigare matcherna ligger bakom oss.

Vad blir viktigast för att slå dem nu?

– Ett stabilt grundspel. Vi måste undvika dippar där de kan vinna fyra–fem bollar i rad, får då blir det jobbigt.

Hur känns formen hos er jämfört med i fjol?

– I fjol kändes det väldigt stabilt, i år har det varit lite svängigare och med några dippar. Men vi är på väg uppåt och det känns fortfarand­e som att vi kan bättre än vi gjorde i semifinale­n mot Falkenberg.

Vad beror dipparna på tror du?

– Hade jag vetat det hade vi ju stoppat det. Men jag tror det är mycket mentalt, vi blir stressade och försiktiga – vi måste våga vara offensiva. Är vi det är mycket vunnet, säger Tegenrot.

I stressen och pressen kan förhoppnin­gsvis lagets 30-årige libero vara till god hjälp. Under karriären har han tagit fyra Sm-guld, varav två med Hylte/halmstad.

– Jag hoppas att kunna bidra med att kunna lugna ner det vid tajta lägen.

Och den egna formen?

– Lite som laget – på uppgång. Man taggar väl till när det börjar brinna – när det blir viktigare matcher är det lättare att komma i gång.

Till den första finalen av fem i Halmstad arena på söndag hoppas tränare Per-erik Dalqvist att H/H ska sätta sig i förarsätet direkt.

– Det skulle ge oss en fördel – kniper vi första matchen kanske ett par av Linköpings­killarna får flashbacks till förra året. Och det ger oss andrum med vetskapen att vi vinner guld om vi vinner hemmamatch­erna, säger han och fortsätter:

– Men det lär bli jämnt, och dagsform kan avgöra mycket.

” Vi måste våga vara offensiva. Är vi det är mycket vunnet.

Anton Tegenrot

 ?? Bild: Roger Larsson/arkiv ?? Det gäller att ha tungan rätt i mun för Anton Tegenrot och Hylte/halmstad när det vankas Sm-finalspel mot starka Linköping.
Bild: Roger Larsson/arkiv Det gäller att ha tungan rätt i mun för Anton Tegenrot och Hylte/halmstad när det vankas Sm-finalspel mot starka Linköping.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden