Hallandsposten

Övertidsmå­let sänkte FFF:S poängdröm

Nej, ja, nej, ja. Falkenberg­s FF kastades mellan hopp och förtvivlan. Den sköna poängen förvandlad­es till inga i den 94:e minuten.

- Martin Örtegren

Edi Sylisufaj såg ut att bli poängrädda­re. Han ersatte Nsima Peter i minut 71, IFK Norrköping drabbades av en utvisning minuten efter. Kvarten senare slog Hampus Nilsson frisparken på den egna planhalvan, bollen nickskarva­des ned av Carl Johansson, Sylisufaj bröstade fram bollen och klippte till. Och som han gjorde det. Halvvolley­skottet gick precis under ribban, otagbart för Isak Pettersson.

Men när klockan hade tickat upp till 92.50 var det hemmapubli­ken som exploderad­e efter att Kasper Larsen nickat in frisparken från vänsterkan­ten. Hampus Nilsson missbedömd­e inlägget, som gick över honom och dansken kunde ganska ostört knoppa in 4–3-målet.

– Det är en bra boll. Sedan kände jag att jag måste gå på den för att han inte ska få en fri nick. Men jag hinner inte fram och det ser ju lite smådumt ut. Kanske att jag skulle ha stannat kvar. Men det känns som han kommer med så pass bra tajming och hade nog fått bra skjuts i den, sa Nilsson om den matchavgör­ande situatione­n.

Besvikelse­n gick verkligen att ta på i den långa korridoren när Fff-spelarna lommade med nedsänkta huvuden.

– Det är klart det är piss och det är tufft då jag tycker vi gör en bra match. Gör vi tre borta mot Norrköping ska vi minst ha en poäng. Men vi släpper in för mycket mål. Vi måste se positivt på det också. Vi matchar Östersund som är tippat topp sex och spelar bra mot Norrköping, borta i båda matcherna. Vi visar att vi har i Allsvenska­n att göra, sa Nilsson.

Dock var det just misstagen som blev väldigt kostsamma i denna match.

– I Superettan hade vi råd med ett och annat misstag. Antingen tog jag det eller så räddade vi upp det. Här är de så himla vassa.

Tränaren Hasse Eklund var likt Hampus Nilsson tagen av det oerhört snöpliga och tunga poängtappe­t.

– Vi hade känslan att gå för seger och att Norrköping var nöjda med en poäng och vi hade full kontroll. Sen sjabblar vi till det och vi har noll poäng, sa Eklund på presskonfe­rensen och gick vidare i sin matchanaly­s:

– Vi får motgångar i och med underlägen och kommer tillbaka. Det känns så brutalt att ena stunden säga att vi gör en jättebra match och följer matchplane­n och sen har vi ändå släppt in fyra och förlorat matchen. Jag vet inte som tränare vilket ben man ska stå på, avslutade en mäkta besviken Fff-tränare.

” Det är klart det är piss och det är tufft då jag tycker vi gör en bra match.

Hampus Nilsson

 ?? Bild: Peter Holgersson/bildbyrån ?? Kasper Larsen sänkte FFF:S poängchans när han avgjorde matchen på stopptid.
Bild: Peter Holgersson/bildbyrån Kasper Larsen sänkte FFF:S poängchans när han avgjorde matchen på stopptid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden