Hallandsposten

Flygande start för nytt cirkussama­rbete

Halmstad: Brazil Jacks cirkus är numer djurfri, men showen bjöd på hisnande nummer som inte bara fick barnen i den månghövdad­e publiken att jubla högt.

- Jennifer Last jl@hallandspo­sten.se

Ica maxi och Brazil Jack har ingått ett samarbete som innebär att det som tidigare var Ica maxis påskcirkus från och med i år kommer att vara Brazil Jack. I år var det också av en slump på självaste världscirk­usdagen som Brazil Jack intog Söndrums IP för två föreställn­ingar.

– Det känns jätterolig­t och vi kommer tillbaka till Halmstad varje påsk. Det känns också jättekul att Ica maxis årliga cirkus nu blir djurfri, säger cirkusdire­ktör Trolle Rhodin.

Det var förra året som Trolle Rhodin bestämde sig för att familjecir­kusen Brazil Jack skulle bli helt fri från djur. Ett beslut som togs delvis för att djurrättsf­rågan ligger i tiden och delvis för att få chansen att visa vad Brazil Jacks ”crew” kan leverera. Det nya konceptet verkar ha gått hem hos Halmstadbo­rna – med omkring 2600 personer i publiken under påskafton.

– Jag känner mig stolt. Jag är så glad att Halmstadbo­rna tror på framtidens cirkus. Det är fantastisk­t, säger Trolle Rhodin.

Åttaåriga Juno Stääf var på plats för att bevittna sitt livs första cirkus. Hon är en av många som slår ett slag för att cirkusen är djurfri.

– Jag tycker det är bra att de inte har några djur, för då behöver inte djuren åka lastbil hela tiden, säger hon.

Det är inte bara förstagång­sbesökare som har tagit sig till showen under lördagen. Bröderna Vidar och Sixten Wigroth, tio och sju år, besökte en cirkus för flera år sedan och även om de inte tror att Brazil Jack kommer bli någon påsktradit­ion i familjen ser de fram emot den två timmar långa föreställn­ingen. Att några av cirkusnumr­en kan se lite farliga ut oroar dem inte.

– De har ju övat på det där så jag tror att de klarar det, säger Vidar Wigroth.

De flesta av besökarna är till synes barnfamilj­er, men Trolle Rhodin trycker på att de i samband med att de valde bort djuren även når ut till vuxna på ett helt annat sätt. Han menar på att vuxna blir barn igen hos Brazil Jack, och det verkar faktiskt stämma. I vissa nummer jublar de vuxna betydligt högre än barnen och ger i från sig ljud som tyder på att de aldrig tidigare har sett något liknande.

– Jag lägger allt på de här föreställn­ingarna. Det är det folk betalar för och de ska få ut mer av det än vad de betalar. Vi tycker om att göra folk glada. Det är värt mer än något annat i världen, säger Trolle Rhodin.

 ??  ??
 ??  ?? Cirkus med twist. Brazil Jacks show lockade storpublik i Halmstad. Vissa nummer fick de vuxna i publiken att jubla högre än barnen.
Cirkus med twist. Brazil Jacks show lockade storpublik i Halmstad. Vissa nummer fick de vuxna i publiken att jubla högre än barnen.
 ??  ?? Förra året tog cirkusdire­ktör Trolle Rhodin beslutet att Brazil Jack skulle bli djurfri – ett koncept som verkar ha gått hem.
Förra året tog cirkusdire­ktör Trolle Rhodin beslutet att Brazil Jack skulle bli djurfri – ett koncept som verkar ha gått hem.
 ??  ?? ”Vi tycker om att göra folk glada. Det är värt mer än något annat i världen”, säger Trolle Rhodin.
”Vi tycker om att göra folk glada. Det är värt mer än något annat i världen”, säger Trolle Rhodin.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden