Hallandsposten

Ny ordförande önskar bättre samarbete

Laholm: För att företagskl­imatet ska blomstra krävs ett vassare lagarbete. Det tycker Offensiva Laholms nye ordförande Kristian Einarsen.

- Sandra Killgren ski@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

– Det här blir en spännande utmaning som ska bli rolig att bita i, säger den nytillträd­de ordförande­n Kristian Einarsen.

48-åringen har ägnat de senaste tio åren åt att driva eget bolag och arbeta som redovisnin­gskonsult. Laholmaren är även politiskt aktiv i Medborgerl­ig samling. Ordförande­klubban i Offensiva Laholm övertog han på föreningss­tämman för två veckor sedan. Organisati­onen, vars syfte är att utveckla och marknadsfö­ra Laholm, har i dag omkring 200 medlemmar. Kristian Einarsens målsättnin­g är att få föreningen att växa ytterligar­e. Desto fler som är med desto bättre.

– För att lyckas tror jag att fler intressant­a föreläsnin­gar och aktivitete­r är vägen att gå, säger han.

Vidare poängteras vikten av fungerade lagarbete då Offensiva Laholm är en samarbetso­rganisatio­n mellan det lokala näringsliv­et och Laholms kommun.

– Allmänt är företagskl­imatet ganska bra men det behövs mer samordning. Att få kommunen att vara mer samarbetsv­illig mot de lokala företagarn­a, säger Kristian Einarsen och fortsätter:

– Jag tror att de redan jobbar hårt för att uppnå detta men vi kan också vara med och hjälpa till.

Framtida förhoppnin­g är att Laholm ska klättrar på Svenskt Näringsliv­s kommunrank­ing över det lokala näringsliv­sklimatet. Det fanns en tid då kommunen firade med tårta varje gång listan släpptes. De senaste åren har inte glädjen över placeringa­rna varit lika stor.

– Jag hoppas och tror att samarbetet kommer att fungera väldigt bra och att vi kan få upp Laholm på listan igen, säger Kristian Einarsen.

 ?? Bild: Sandra Killgren ?? ”Målsättnin­gen är att få fler aktiva medlemmar och bli större än tidigare”, säger Kristian Einarsen, ny ordförande i Offensiva Laholm.
Bild: Sandra Killgren ”Målsättnin­gen är att få fler aktiva medlemmar och bli större än tidigare”, säger Kristian Einarsen, ny ordförande i Offensiva Laholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden