Hallandsposten

Snart dags för Hylte Award Party 2019

Hylte: En kväll för uppmuntran och ny inspiratio­n. På lördag är det dags och i år får sex personer pris.

- Therése Alhult

Hylte

Award Party arrangeras av Företagarn­a Hylte. Förutom att utse Årets företagare kommer man bland annat att uppmärksam­ma Årets eldsjäl och Årets möjliggöra­re.

– Vi letar efter företagare som är förebilder och möjliggöra­re. Att man är positiv, bra på att samarbeta och har hållbarhet i fokus är andra viktiga aspekter. Vi värdesätte­r också att det finns en ekonomisk tillväxt och tydliga framtidsvi­sioner, säger Linnea Petersson, ordförande i Företagarn­a Hylte.

Avsikten är att uppmärksam­ma personer som har gjort det lilla extra. Om personen ifråga har ett stort eller litet företag har ingen betydelse.

– Vi fokuserar på människan bakom företaget, säger Linnea Petersson.

De tre nominerade i den första kategorin är i år CE produkter i Unnaryd, Nyebro snickerifa­brik i Torup och Piggebo lantbruk i Unnaryd. Förra året utsågs Decon Wheel till Årets företagare medan Cecilia Johansson som driver Skafferiet i Hyltebruk knep priset som Årets unga företagare.

Just nu pågår de sista förberedel­serna inför galan som hålls klockan 18.30 på lördag i Brännö Folkets park. De 150 festdeltag­arna kommer att få njuta av en trerätters-middag, dans och underhålln­ing.

Alltifrån dukning till mat och musik sköts av lokala samarbetsp­artners.

Linnea Petersson ser galan som en möjlighet till inspiratio­n och nätverkand­e.

– Även om det är en tävling handlar det framförall­t om att lyfta varandra. Vi är kollegor, inte konkurrent­er, säger hon.

 ??  ?? Linnea Petersson
Linnea Petersson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden