Hallandsposten

Hylte/halmstad vände 1–2 till seger med 3–2 i första Sm-finalen

Anfallsstj­ärnan Nicholas Goodell och tränaren Per-erik Dalqvist har en strålande svit i slutspelss­ammanhang. Efter nio vinster i följd och Sm-guld i fjol har nu båda lagt ytterligar­e sju raka vinster till samlingen sedan Hylte/halmstad vänt och vunnit den

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

(18-25, 25-23, 22-25, 25-18, 15-11)

– Jag står fast vid att sviten kommer att ryka i den här Sm-finalserie­n. Nu har vi 16–0 under de här två åren och jag har inget emot att det blir 18–2 – bara vi tar guld, säger Per-erik Dalqvist.

Han kom till Hylte/halmstad i fjol efter fyra säsonger som proffsträn­are i Japan och Tyskland och förde sitt nya lag till Sm-guld direkt.

Det mest imponerand­e var att H/H gick obesegrat genom hela Sm-slutspelet och vann nio raka matcher.

Situatione­n ser inte sämre ut i år. Så här långt har Dalqvist och hans mannar tagit sju segrar på raken och kopplat grepp om ett nytt Sm-guld.

Första Sm-finalen i arenahalle­n blev precis lika spännande och välspelad som förutspått, men det var dag – han spelade smart och kreativt. Det känns kul att han växer med uppgiften.

Ändå var hemmalaget länge i brygga i första finalen.

Linköping gjorde väldigt få misstag i de tre första seten och tog ledningen med 2–1.

Men i fjärde fick hemmalaget bättre ordning på spel och mottagning och kvitterade till 2–2 via klara 25–18.

I skiljeset fick Hylte/halmstad sedan en smakstart och gick fram till 5–0 efter fina servar från landslagsc­entern David Pettersson.

Linköping vägrade att ge upp och kom så nära som 6–5, men hemmalaget drog ifrån till 11–7 och höll sedan undan fram till seger med 15–11 sedan Goodell smashat in matchbolle­n via Linköpings block.

– Vi fick bättre koll på dem ju längre matchen led. Vi justerade lite grand i block- och försvarssp­el och då var Linköping inte lika bra. Vi får hoppas att de får lite flashbacks från i fjol. Mårtensson håller med: – Supervikti­g seger! Det här var en perfekt start för oss och nu är det bara seger som gäller på bortaplan. I och med vinsten i dag kan vi spela mer avslappnat och det hjälper jättemycke­t.

” Nu har vi 16-0 under de här två åren och jag har inget emot att det blir 18-2 - bara vi tar guld.

Per-erik Dalqvist Tränare i Hylte/halmstad

 ??  ??
 ?? Bild: Roger Larsson ?? Hylte/halmstad bara vinner och vinner. Efter seger mot Linköping i Halmstad arena på påskdagen är nu klubben bara två matcher i från att försvara fjolårets Sm-guld.
Bild: Roger Larsson Hylte/halmstad bara vinner och vinner. Efter seger mot Linköping i Halmstad arena på påskdagen är nu klubben bara två matcher i från att försvara fjolårets Sm-guld.
 ?? Bild: Roger Larsson ?? Nicholas Goodell var den lysande stjärnan med 31 poäng i H/H:S seger i första finalmatch­en.
Bild: Roger Larsson Nicholas Goodell var den lysande stjärnan med 31 poäng i H/H:S seger i första finalmatch­en.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden