Hallandsposten

Halmstads världsstjä­rna i strålande comeback

Ringostarr Treb är hemma igen i sin box på Halmstadtr­avet efter en utflykt till Italien och avelsarbet­e. Det första loppet för säsongen slutade i succé och efter comebacken i Yngve Larssons Memorial pekar mycket mot en ny eriksgata för honom i kommande st

- Thomas Engman

Efter den imponerand­e segern i elitloppet på Solvalla förra året blev det en formsvacka men det långa uppehållet verkar samtidigt varit välbehövli­gt för Ringostarr Treb.

– Men det är ändå en bit kvar till elitloppsf­ormen, och han behövde det här loppet, betonar Wilhelm Paal.

Ringostarr Trebs senaste start var i Vm-loppet i USA i oktober och trots ganska lite tid för uppladdnin­g efter avelsarbet­et blev det nytt banrekord, 1.10,3/1640 meter.

Från start stod det ganska mycket på spel och frågan var om Wilhelm Paal hade för avsikt att ladda mot täten.

– Min vision var inte att göra det men hästen ville något annat.

Wilhelm Paal bevakade sedan konkurrent­erna. Racing Mange utmanade om titeln men Paal litade på sin häst och genom mål var det sträckta linor.

– Han visar inte så mycket i träning och jag är väldigt nöjd med vad han presterade, menar Jerry Riordan.

Racing Mange knep andraplats­en men Joakim Lövgren var annars dagens man med två segrar i streckspel­et. Han kom till vinnarcirk­eln med Melissa Montoya och Global Action som båda vann från ledningen.

– Det är klart mycket lättare för Global Action med bilstart och det är glädje att kunna få betalt med honom, ler Joakim Lövgren.

– Melissa Montoya har fått gå tunga lopp och lättare resa den här gången, fortsätter Joakim.

Trots en del bekymmer med positioner­na blev det fullträff i årsdebuten för Don’t Be Shy som Peter Unterstein­er har höga tankar om för framtiden.

– Det blev inte som jag tänkt mig och jag ville inte gå

Eskilsm.-laholm 1–4

Fotboll: Säsongen i division 2 har börjat positivt för Laholms del men tränaren Peter Åberg ställer höga krav på sitt lag trots andra raka segern.

– Det var ingen imponerand­e insats och det klickade inte riktigt som vi tänkt oss utan det var slarvigt passningss­pel och dåliga beslut, menar Peter Åberg.

Trots en del grus i maskinerie­t kom målskyttet igång och hemmalaget som premiärspe­lade kom egentligen aldrig riktigt nära.

– Deras reducering kommer tidigt i andra halvlek och gör två sena mål i slutet, sammanfatt­ar Lfk-tränaren. utvändigt ledaren. Nu kom vi ut i sista kurvan men det var långt fram till täthästarn­a, förklarar Peter.

Henriette Larsen har för vana att vinna en hel del lopp. Hennes trend med skrällsegr­ar fortsätter och hon smög fram 56-oddsaren Pay Attention T.M. som visade upp en virvlande spurt sista 300 metrarna.

Det gick ganska trögt för Robert Berghs hästar fram till det att Viveur Bi kastade loss i den sista avdelninge­n. Christoffe­r Eriksson sparade inte på krutet och den italienska femåringen var bäst på plan.

Gustaf Hellmans Aha visar toppform och Stefan Persson som satt i vagnen ryckte undan på upploppet till en säker seger.

Wormo-centern 3–0

Fotboll: Wormos måltjuv Sara Hansson sänkte med två mål nästan på egen hand Centern.

– Hon är givetvis duktig men Wormo spelar klokt och som ett lag, konstatera­r Centerns tränare Julia Arvidsson.

Problemet för Centern var inte bara Wormos spjutspets utan ganska mycket det egna spelet.

– Vårt försvarssp­el fungerade inte som vi tänkt oss även om det blev bättre i andra halvlek, och vi ger aldrig upp, betonar Julia Arvidsson.

Wormo har nu sex poäng och Centern har tre poäng när båda lagen spelat två matcher.

 ?? Bild: Lars Persson ?? Ringostarr Treb och Wilhelm Paal vann Yngve Larssons Memorial i stor stil från ledningen på banrekorde­t för utländska hingstar och valacker på 1.10,3/1640 meter.
Bild: Lars Persson Ringostarr Treb och Wilhelm Paal vann Yngve Larssons Memorial i stor stil från ledningen på banrekorde­t för utländska hingstar och valacker på 1.10,3/1640 meter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden