Hallandsposten

Kristdemok­raterna flyr inte undan sitt ansvar

- Svar till Göran Lund, 13/4 Larry Söder (KD) riksdagsle­damot

Politik. Göran Lund verkar tro att Kristdemok­raterna flyr från sitt ansvar när det gäller klimat- och flyktingkr­isen. Det är givetvis fel. Däremot så tänker inte vi gå med på plakatpoli­tik som innebär bara en stjärna i boken men löser inte klimat eller flyktingkr­isen.

Vårt klimat kräver ansvar och åtgärder behövs för att minska den mänskliga påverkan på miljön. Men att införa en flygskatt som bara gäller i Sverige hjälper inte klimatet, att införa en subvention för elcyklar hjälper inte klimatet. Att stänga Ringhals 1 och 2 som innebär att vi tillåter och är beroende av att fler kolkraftve­rk öppnar i Europa och världen hjälper inte klimatet.

Vi kommer använda mer av energi i framtiden och då måste vi ha en plan för hur det ska gå till så vi i så stor utsträckni­ng är självförsö­rjande. Kristdemok­raternas förslag är att tillsamman­s med vattenkraf­t, vindkraft så borde kärnkraft vara ett alternativ.

Migrations­politiken bygger på att hela Europa måste ta ansvar för de flyktingst­römmar som finns i dag. Sverige kan inte ensamt ta större ansvar än övriga, utan de regler som vi har måste harmoniser­as med övriga delar av Europa.

Vi väljer även att ha temporära uppehållst­illstånd som övriga Europa för att vi tillsamman­s ska ta ansvar. Tillsamman­s med detta måste vi ha en integratio­nspolitik som ser till så att människor kommer i arbete och integreras i svenska samhället så snart som möjligt.

Kristdemok­raterna väljer att göra det obekväma, väljer bort plakatpoli­tik och tar de obekväma besluten för att de är rätt långsiktig­t.

 ?? Bild: Fredrik Sandberg/tt ?? Skribenten menar att det krävs mer än bara plakatpoli­tik, som subvention­er för elcyklar, för att hjälpa klimatet.
Bild: Fredrik Sandberg/tt Skribenten menar att det krävs mer än bara plakatpoli­tik, som subvention­er för elcyklar, för att hjälpa klimatet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden