Hallandsposten

Hammers växlade upp till tredje perioden

Halmstad Hammers förstalina levererade direkt när hemmalaget vann premiären i Hockeyetta­n mot förra årets grundserie­segrare Vimmerby. – Det var väldigt skönt att få den här starten, säger Martin Pärna som låg bakom samtliga Hammersmål.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se Bild: Jari Välitalo jv@hallandspo­sten.se

Sport: Premiärner­verna fanns men var inget som märktes när Halmstad Hammers plockade full pott på hemmais mot Vimmerby när Hockeyetta­n södra drog igång.

Han är i Halmstad Hammers för att leverera poäng.

Hemmapremi­ären mot gamla klubben Vimmerby HC var inget undantag.

När hesa Fredrik ljöd efter 60 minuter kunde en nöjd Martin Pärna konstatera att han legat bakom samtliga mål när Hammers inledde med en seger i Hockeyetta­n södra.

– Jag var väldigt nervös i början och hade en tung klubba att lyfta, men det släppte rejält i början av tredje perioden, säger han.

Pärna höll sig nämligen framme redan efter 39 sekunder in i tredje perioden när han kvitterade den ledning Vimmerby skaffat sig i den andra perioden genom Henrik Eriksson, helt på egen hand.

– Det var väldigt skönt att få den starten på perioden, då släppte det lite från axlarna och vi kunde släppa loss mer, säger 25-åringen. Och som det lossnade. Sebastian Åkesson gav Hammers ledningen innan en snabb replik från Roman Semjonov kom och det stod 2–2 på resultatta­vlan.

Oscar Jacobsson slog till i powerplay och gav Hammers ledningen för andra gången i matchen och det släppte aldrig hemmalaget.

När dessutom Victor Gagic satte 4–2 i tom kasse med en och en halv minut kvar, var segern ett faktum.

– Det var skönt att få tre poäng, tidigare säsonger man har varit här har vi förlorat de fem första matcherna i serien. Nu får vi det här i ryggen och ser att vi kan vara med mot de tippade topplagen, säger Pärna.

Hur många ”high five” gav du och Sebastian Åkesson varandra efter matchen, med tanke på att ni tvålade till ert gamla lag?

– Vi gav varandra en stor kram, säger Pärna och skrattar.

Även Hammersträ­naren Fredrik Johansson var nöjd med sin förstalina.

– Vi har en leadinglin­e som ska leda laget och i dag gjorde de det och dessutom mot sina gamla lagkamrate­r. Det var härligt att se, berömmer han dem.

– Det var mycket som var bra i dag. Vi är femtioproc­entiga i powerplay, vi har två powerplay och gör ett mål. Vi är hundraproc­entiga i boxplay där vi hade några som vi styrde av på ett bra sätt.

Bra inledning på serien...

– Jag är oerhört stolt över killarnas insats. Vilket hjärta de visar i dag, säger Johansson.

 ??  ??
 ??  ?? Martin Pärna (till höger) jublar tillsamman­s med Sebastian Åkesson efter att Halmstad Hammers slagit duons gamla klubb Vimmerby i premiären med 4–2.
Martin Pärna (till höger) jublar tillsamman­s med Sebastian Åkesson efter att Halmstad Hammers slagit duons gamla klubb Vimmerby i premiären med 4–2.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden