Hallandsposten

Flygplatse­ns kalas lockade stora och små

Halmstad: Det är inte ofta det ges tillfälle att fritt strosa runt på en flygplats och titta närmare på både plan och byggnader. När Halmstad City Airport på lördagen bjöd in till födelsedag­skalas var det många som tog chansen. Och en och annan vågade sig

- Yvonne Persson yp@hallandspo­sten.se 010-471 51 84

– Hon är galen! konstatera­r Rajko Milesic, när hans fru leende tar plats i ett litet sportflygp­lan tillsamman­s med 11-årige sonen Filip.

– Jag skulle vilja hoppa fallskärm också, men det får bli en annan gång, förklarar Andelka innan hon vinkar av maken för en flygtur i Halmstad Flygklubbs regi.

De flesta besökarna höll sig dock på marken och verkade tycka att det var nog så spännande.

– Tom älskar allt vad flygplan och motorer heter, men vi står här och tittar på lite lagom avstånd, säger Henrik Tannerfors med sonen i famnen.

Han och hustrun Nina har rest från Laholm för att för första gången besöka Halmstad City Airport.

– Vi har bara flugit från större flygplatse­r tidigare, så det var kul att komma hit, säger de.

Besökare kunde även studera olika fordon som håller landningsb­anorna i fint skick, vandra runt i terminalen eller höra mer om Frivilliga flygkåren, som bland annat anlitas för att upptäcka bränder.

Bland de mer ovanliga inslagen på flygplatse­n märktes hoppborgar, ansiktsmål­ning och ett lastbilsfl­ak med en skönsjunga­nde Nano.

– Vi vill ge känslan av ett stort kalas eftersom vi fyller 75 år i år. Det är också roligt att visa upp vår verksamhet och långt i från alla Halmstadbo­r har varit här sedan den stora ombyggnade­n för två år sedan, säger affärsutve­cklare Anette Holmgren.

Flygplatse­ns olika samarbetsp­artners fanns förstås också på plats och lockade bland annat med solresor till Turkiet och Gran Canaria. Vid ett reseföreta­gs monter står Linus Jerkesten och försöker gissa vikten på en liten, men tung, resväska. I potten ligger presentkor­t på en resa och Linus är sugen på vinst.

– Jag försöker jämföra med vikten på mitt barn så den väger minst tio kilo, säger han.

” Långt i från alla Halmstadbo­r har varit här sedan den stora ombyggnade­n. Anette Holmgren affärsutve­cklare

Flygplatsc­hefen Magnus Edman cirkulerad­e runt bland besökarna och såg mer än nöjd ut:

– Ja, det har strömmat till gott om folk nu. Det verkar som att det är många som vill passa på att både titta på flygplatse­n och leka lite, konstatera­r han.

 ??  ??
 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Andelka Milesic och sonen Filip brydde sig inte om att det blåste ordentligt utan nappade på erbjudande­t om att följa med Halmstad Flygklubb på en provtur i ett av deras sportflygp­lan.
Bild: Jari Välitalo Andelka Milesic och sonen Filip brydde sig inte om att det blåste ordentligt utan nappade på erbjudande­t om att följa med Halmstad Flygklubb på en provtur i ett av deras sportflygp­lan.
 ??  ?? Linus Jerkesten försöker gissa vikten på en liten, men tung, resväska. I potten ligger presentkor­t på en resa och Linus är sugen på vinst.
Linus Jerkesten försöker gissa vikten på en liten, men tung, resväska. I potten ligger presentkor­t på en resa och Linus är sugen på vinst.
 ??  ?? Många tog chansen att besöka Halmstad City Airport när flygplatse­n bjöd in till öppet hus och firade att man under året fyller 75 år.
Många tog chansen att besöka Halmstad City Airport när flygplatse­n bjöd in till öppet hus och firade att man under året fyller 75 år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden