Hallandsposten

Halmstad BTK gjorde sin premiär onödigt spännande

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se

Det blev en svettig premiär för Halmstad BTK damer i Halmstad arena trots en betryggand­e ledning inlednings­vis. Erika Fronth fick till slut slå in matchbolle­n som innebar premiärseg­er med totalt 6–4. – Jag var nervös i den avgörande matchen för det hade känns surt att tappa poäng, säger Erika Fronth.

Det såg länge ut att bli en behaglig resa för Halmstad BTK:S damer i premiären mot Juno. Hemmalaget gick upp till imponerand­e 4–0 och senare 5–1 men efter det tappade laget momentumet i matchen.

– Vi fick en väldigt fin start och då kändes det hur bra som helst och då trodde jag att vi skulle knyta ihop det men Juno var starka på slutet, säger Erika Fronth.

Det var efter dubbelmatc­hen där Erika Fronth och Charlotte Carey inte kom upp in den nivån de båda önskat och förlorade med 3–1 i set som Juno tog över kommandot.

– De har ett bra lag och var tuffa att möta och det visste vi på förhand. Men när vi fick en så bra start så tänkte jag att vi skulle ta det.

– Min första singelmatc­h var verkligen jättebra och där spelade jag hur bra som helst. Sen hade jag problem med den ryskan jag mötte i andra singelmatc­hen för hon var rätt avig i sin spelstil. I dubbelmatc­hen kom vi inte heller upp i någon nivå.

Juno gick upp till 5–4 i matcher men till slut kunde Erika Fronth slå in matchbolle­n i det fjärde sättet mot Anna Kirichenko och fastställa slutresult­atet till 6–4.

– Jag var nervös i den avgörande matchen för det hade känns surt att tappa poäng. Det var bara en ren kämparinsa­ts från min sida. Det var så skönt att vinna och jag tycker alla i laget bidrog till den här segern.

Halmstad BTK fick åka hem och ladda batteriern­a. På söndagen väntade nykomlinge­n Eskilstuna.

– Det är bara att ta sig hem och vila och ladda så hoppas jag att det går vägen i morgon också. De är nykomlinga­r så vet jag inte riktigt vilka de har i laget men på pappret är det nog lite lättare motstånd än Juno. Vi måste dock se till att spela bra i alla matcher, avslutade Fronth.

I söndagens match mot Eskilstuna visade Halmstad BTK inga som helst nerver som i premiären. Det blev till slut en enkel match för hemmalaget som kunde vinna med övertygand­e 6–0 mot nykomlinge­n.

” Jag var nervös i den avgörande matchen för det hade känns surt att tappa poäng.

Erika Fronth matchvinna­re i HBTK

 ?? Bild: Matthias Bengtsson ?? Erika Fronth spelade en avgörande roll i Halmstad BTK:S premiärseg­er hemma mot Juno.
Bild: Matthias Bengtsson Erika Fronth spelade en avgörande roll i Halmstad BTK:S premiärseg­er hemma mot Juno.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden