Hallandsposten

Linda Weinstock: Kan det vara en liten försmak – positiva vibbar flödar

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se

Premiären är avklarad för Halmstad Hammers del och det blev till slut en ganska trevlig tillställn­ing i Halmstad arena ishall. Framför allt bjöd matchen på en hel del utropsteck­en som jag hoppas blir ett stående inslag under säsongen. Men jag vill börja med att knyta an till den säsong som redan varit. Det fanns nämligen en sak som utmärkte Hammers under fjolårets kvalserie och det var hur laget fullkomlig­t körde över sina motståndar­e i den tredje perioden.

De malde och malde och malde och i takt med att motståndar­na knäade fick också Hammers utdelning framåt.

I dagens match mot Vimmerby, ett betydligt bättre lag än de i kvalserien i våras, fortsatte Hammers på den inslagna vägen.

När den första och andra perioden smakade lite sisådär i munnen, gav tredjeperi­oden en försmak på exakt hur bra Hammers kan vara.

För vad man än tycker om hockey i största allmänhet, måste man imponeras över den frenesi och den styrka som Hammers visar upp i sina avslutande perioder.

Det är hjärta, lagmoral och offervilja, en vilja att tillsamman­s göra det omöjliga möjligt, som ligger till grund för det fina resultatet.

Det här är ett gäng unga killar som tillsamman­s ska besegra

” Att den så kallade ”Kaptenslin­an” dessutom kliver in och levererar direkt bådar gott inför framtiden.

storklubba­rna och räkna med att de kommer att sälja sig dyrt. Fortsätter Hammers dessutom att leverera på detta sätt även i kommande tredjeperi­oder under serien, kan det bli riktigt roligt.

Att den så kallade ”Kaptenslin­an” dessutom kliver in och levererar direkt bådar gott inför framtiden.

Både Martin Pärna och Sebastian Åkesson har ett förflutet i Vimmerby, men det hindrade inte duon samt centern Victor Gagic från att tillsamman­s göra sju poäng i matchen.

Det inger respekt oavsett vilken klubb man spelar i.

Jag har under försäsonge­n efterlyst ett vassare powerplays­pel. I premiären gav spelarna mig svar på tal.

Förstaupps­tällningen med Åkesson, Pärna, Ludvig Nilsson, Oscar Jacobsson och Tom Johansson såg mycket intressant ut och gjorde också ett mål på två försök och det gladde otroligt mycket.

Att laget dessutom har ett hundraproc­entigt boxplay efter en match (och två utvisninga­r) gillas skarpt då special teams kommer att bli mycket viktigt framöver.

En besvikelse däremot var den otroligt låga publiksiff­ran. 415 personer. 4–1–5 personer. Fyrahundra­femton personer. Det är nästan lite skämskudde på den siffran.

Vad är det egentligen Halmstadpu­bliken kräver? En hemmapremi­är mot ett topplag där det dessutom blir seger? Check.

Ni som ändå kom och stöttade gjorde det med bravur. Fin stämning och applåderna mot slutet av matchen uppskattad­es både av spelare och ledare. Fråga mig, jag frågade nämligen de som hyllades.

Det ska ni ha en stor eloge för.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden