Hallandsposten

Brag och Halmia har fått fart på målskyttet

Halmias Evelina Brag gick mållös från planen under vårsäsonge­n och islossning­en mot Växjö med hat trick i andra halvleken var välkommet för den kvicka anfallaren.

- Thomas Engman

– I våras blev jag bortdömd flera gånger för offside men nu har det släppt för mig, ler Evelina Brag.

För tränaren Peter Blomkvist har Evelina Brag varit den perfekta inhopparen och mönstret gick igen. Brag hade bara varit på planen i en minut innan hon brände ett friläge.

– Min främsta styrka är snabbheten och det kan var ett problem i de lägena.

Evelina Brag agerar med större pondus och kyla än tidigare och 3–0 kom i ett perfekt läge och i slutet av matchen gick det som på räls för henne med ytterligar­e två fullträffa­r.

– Vi har verkligen fått ihop det under hösten och tråkigt att det gick så trögt i våras för oss att göra mål, menar Evelina Brag.

Men Alva Heds 1–0 efter två minuter och Evelina Perssons 2–0 var viktiga byggstenar i Halmias jakt på trepoängar­en.

– Det var viktigt att få ett tidigt mål och det gick ganska enkelt sedan även om vi fick jobba för det, betonar Peter Blomkvist.

Växjö har trots att man är aktersegla­t och förmodlige­n spelar i divison 2 nästa säsong spetskompe­tens främst i Märta Henrysson som också stod för reducering­en till 3–1.

– Växjö orkade dock inte jaga oss och då kunde vi spela lugnt och ostört, precis som vi har tränat på hela året, förklarar Peter Blomkvist.

Förutom att segern placerar Halmia på säker mark var segern ett formbesked i rätt riktning inför hemmamatch­en i Svenska Cupen mot Limhamn Bunkeflo.

Halmas möjlighete­r att ta plats i finrummet 2020 i gruppspele­t har ökat en del de senaste dagarna.

– Vad ryktet säger oss så kommer motståndar­na att spela med sitt F19-lag, avslöjar Peter Blomkvist.

Limhamn Bunkeflo befinner sig i en prekär situation i allsvenska­n och fokus ligger där.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden