Zeqiris trippel tog LFK närmare kval

I den kraftiga och byiga sidvinden på Glänninge park blåste det på bred front Laholms väg i jakten på en kvalplats och stor regissör blev tremålssky­tten Gjenis Zeqiri.

- Thomas Engman

– Vi visade tålamod och började om i spelet när det behövdes och kunde kliva på med våra centrala spelare, förklarar Lfk-tränaren Ulf Thronée.

Sedan Lucas Ragnarsson nickat in 1–0 och Fjärås skyttekung Anton Milesson Nilsson kvitterat släppte Gjenis Zeqiri på handbromse­n.

– Han är i toppform och ett monster, ler Ulf Thronée.

Gjenis Zeqiri står stadigt med fötterna på jorden och var ödmjuk i framgången­s stund.

– Det var mycket som stämde hos oss. Vi vågade pressa motståndar­na och alla ville ha boll och en fantastisk laginsats.

Det fysiska spelet i kombinatio­n med målsinnet gör Zeqiri till en matchvinna­re.

– Den här gången var jag effektiv om man jämför med förra hemmamatch­en mot Anderstorp.

Det tog drygt 40 minuter innan Zeqiri på allvar kom i ett öppet läge. Han tilldömdes en straffspar­k och protestern­a från spelarna i Fjärås mot domarens bedömning var befogade.

Men trots en ganska lång väntan störde inte det här Gjenis Zeqiri som tryckte in bollen fram till 2–1. Och med några få sekunder kvar av halvleken fick Zeqirii på ett välplacera­t skott från 15 meter som smet innanför stolpen.

– De två sista målen hade stor betydelse för matchens utgång och Fjärås kunde intre resa sig, analyserar Ulf Thronée.

Gjenis Zeqiri prickade stolpen i första anfallet efter pausvilan men i 69:e minuten stänkte han upp bollen i nättaket till 4–1.

– Jag hade en bra känsla i kroppen inför matchen för det kan annars skifta lite grand.

Gjenis går oftast rakt på mål men han kan också sätta medspelarn­a i fina lägen. Passningen till Adam Vernersson var klockren och hans effektiva avslut resulterad­e i LFK:S femte mål.

Många spelare jobbar i det tysta och det gäller inte minst backlinjen.

Mittbacken och lagkaptene­n André Josefsson känner här en stor trygghet i att spela ihop med samma omgivning.

– Ja, vi har hittat en stabil balans och en stor fördel med att det finns kontinuite­t i backlinjen, betonar han.

André och kollegan i mittförsva­ret Johan Wikström blockerade många halvlägen från Fjärås. Som en säkerhetså­tgärd lämnade André planen med en kvar kvar att spela av matchen.

– Jag måste tänka på spelarna som har två varningar och André är en av dom, förklarar Ulf Thronée.

Bytena kom i tacksamt i ett läge mot ett tilltufsat Fjärås. Här har självförtr­oendet blåst bort all världens väg och laget som var obesegrat efter sju omgångar kan i värsta fall hamna på negativ kvalplats.

LFK planerar mot ett positiv kval och även om man inte säkrat platsen sneglar man redan på eventuella motståndar­e i första kvalrundan som i så fall troligen blir Nike eller Limhamn Bunkeflo.

?? Bild: Jari Välitalo ?? Gjenis Zeqiri och hans hattrick mot Fjärås var en stor bidragande orsak till storsegern.
Bild: Jari Välitalo Gjenis Zeqiri och hans hattrick mot Fjärås var en stor bidragande orsak till storsegern.