Hallandsposten

Timmy Hansen upp i ledning inför finalen

-

Motor: Svenske Timmy Hansen leder totalställ­ningen i rallycross-vm efter att ha tagit sin andra raka seger i Riga. Men avståndet ner till norske tvåan Andreas Bakkerud är bara en poäng inför finalen i Sydafrika i november.

Hansen, som har klivit högst upp på pallen fyra gånger den här säsongen, vann söndagens final före Niclas Grönholm och Bakkerud och följde därmed upp succén i Frankrike, där Peugeotför­aren vann för två veckor sedan. (TT)

Laholm–röke 3–1

Fotboll: I Laholm har det funnits en viss anspänning de senaste dagarna och Röke skakade om division 2-ledarna med mål redan efter tio minuter.

– Kvittering­en kom i anfallet efter från Moa Larsson och man hade knappt reflektera över Rökes mål, förklarar Lfk-tränaren Peter Åberg.

Hemmalaget hamnade därmed på rätt köl och styrde matchen långa stunder men det dröjde till andra halvlek innan vändningen kom med mål från Julia Olsson och Malin Schibli.

– Vi tar tag i spelet och orkar mer och skapar många fasta situatione­r, och förstås en jättevikti­g seger, konstatera­r en nöjd Peter Åberg.

Halmstads Bk–höllviken 15–0

Fotboll: HBK fortsätter på den inslagna vägen med att öka på målskörden men matchen i stort var ett prov utan något större värde.

– Det ska inte kunna bli sådana här siffror men vi kan inte be om ursäkt, menar HBK:S tränare Stefan Jönsson.

Hemmalaget fredade sitt mål en gång men annars var det spel på motståndar­nas planhalva. I första halvleken gjorde man tio mål innan skärpan försvann lite.

– Vi har flera spelare skadade och fyra spelare från flicklaget var med, säger Stefan Jönsson.

Maja Ödman blev bästa målgörare med fyra mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden