Hallandsposten

LFK:S missnöje efter HBK:S storseger: ”Inte så sportsligt”

När Halmstads BK slog Höllviken med 15–0 ställde gästerna upp med endast åtta spelare. Det får serieledan­de Laholms FK att kritisera både seriekonku­rrenten och nivån i serien. – Det är den sämsta reklamen man kan ha för en division 2-serie, säger LFK:S tr

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Det var nog en och annan som höjde på ögonbrynen när de såg Halmstads BK slå Höllviken med 15–0 i damernas division 2 sydvästra Götaland under söndagen.

Inte för att tabelltvåa­n HBK vann. Mer anmärkning­svärt var att Höllviken kom till spel med endast åtta spelare, inklusive målvakt.

– Vi hade inte fullt lag, och i och med att vi lämnat walk over i en match tidigare i år kunde vi inte göra det en gång till. Då hade vi blivit uteslutna ur serien, sade Thorsten Bohlen, tränare i Höllviken, till Sydsvenska­n efter matchen.

För HBK, som gör upp med Laholms FK om serieseger­n och en plats i division 1 nästa säsong, gjorde segern att man förbättrad­e sin målskillna­d gentemot rivalen rejält, till 24 plusmål.

I LFK är man kritiska mot Höllvikens agerande.

– Jag har bara väntat på att Höllviken ska lämna en WO till för de har spelat med nio och tio spelare också, men det här var det riktiga bottennapp­et. Jag tycker inte det är så sportsligt skött att hålla på som de gör. Vi tappar i runda slängar 20 mål mot HBK på det här eftersom de vann med 10–0 mot dem i våras, säger Laholms tränare Peter Åberg.

Enligt Svenska fotbollför­bundets spelregler 2019 får ett lag inte ha färre än sju spelare på planen så Höllviken bröt inte mot några regler när de startade med åtta spelare.

– Men jag förstår inte hur Höllviken kan utsätta de här tjejerna för det och åka upp till Halmstad och möta HBK på bortaplan med åtta utespelare. Det är obegriplig­t för mig, säger Peter Åberg.

Vad säger det om standarden för damtvåan att det här kan hända?

– Det är den sämsta reklamen man kan ha för en division 2-serie. Det är vi och HBK, Röke och Västra Karup är okej och Wormo ibland när de har bra lag, men resten håller egentligen inte på division 2-nivå. De sämsta lagen är för dåliga så det blir ingen spänning i någonting. Det märktes redan efter 3-4 omgångar vilka lag som åker ur med dunder och brak. Det är inte bra för damfotboll­en. Det är inte bra reklam för damfotboll­en. Det är inte bra utbildning för dem som spelar i serien heller.

Men Peter Åberg kommer inte driva frågan vidare till förbundet.

– Nej, det är ingenting som vi funderar på eller kommer göra heller. Det är som det är och de har inte begått något regelbrott heller. Jag tror inte vi kommer vinna något på det, säger han.

För Åberg och LFK handlar det om att göra sitt i de två sista omgångarna.

– Vi får se till att vinna våra två sista matcher i stället så har vi löst det och slipper den här serien nästa år.

– Det hade varit lite värre om vi legat på samma poäng och det blivit en målskillna­dsaffär, men nu kan vi faktiskt bara skylla oss själva om vi inte löser det här på slutet.

 ?? Bild: Johan Persson/arkiv ?? Laholms FK och Halmstads BK gör upp om serieseger­n i damtvåan.
Bild: Johan Persson/arkiv Laholms FK och Halmstads BK gör upp om serieseger­n i damtvåan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden