Hallandsposten

Kulor hittades efter våg av glaskrossn­ing

Knäred: Natten till lördag trodde en bilägare och en fastighets­ägare i Knäred att de haft inbrottsfö­rsök i bilen respektive uterummet. Men det visade sig att de blivit beskjutna.

- Carina Nilsson cn@hallandspo­sten.se 010-471 50 97

Laholm: Ett luftvapen har använts vid flera av de skadegörel­ser som inträffade i kommunen i fredags. I Knäred krossades bilrutor och uterumsgla­s på två olika fastighete­r. På båda ställen har man hittat stålkulor.

Natten till lördagen drog en våg av glaskrossn­ing över Laholms kommun. Två av de drabbade bor i Knäred. David Torsson och hans familj upptäckte på lördagsmor­gonen att två rutor i uterummet, som vetter mot landsvägen mot Sjöared, var helt spräckta, men glaset höll fortfarand­e ihop.

– Vi trodde det var ett misslyckat inbrottsfö­rsök. Det är treglasfön­ster som sitter i, men det är bara det yttersta glaset som var spräckt. Vi var hemma under natten, men har inte hört någonting, säger David Torsson.

När David hörde talas om att ytterligar­e personer drabbats i Knäred, och att dessa hittat kulor, började han leta på altanen.

– Då hittade jag också en kula av stål. Jag pratade med jägare jag känner som tror att den använts i någon form av kolsyrevap­en, vilket ska vara betydligt kraftigare än ett luftgevär, säger David Torsson.

Han kan inte se någon anledning till varför just hans familj drabbades.

– Vi har inga fiender, och vi tror inte att det är riktat mot oss personlige­n. Sedan är man så klart väldigt arg över allt arbete och kostnadern­a det medför. Det är också svårt att förklara på ett bra sätt för barnen varför det här har hänt, säger han.

Martin Ahlström bor också längs Sjöaredsvä­gen men ute på landet. Han hade hämtat sina barn på kvällen och parkerade bilen hemma strax före midnatt på fredagen.

– På lördagsmor­gonen upptäckte jag att ena sidorutan och bakrutan var krossade på bilen. Jag trodde det var någon som gjort inbrott i bilen men sedan såg jag märken i plåten och hittade också metallkulo­r, säger han och fortsätter.

Även Martin Ahlström tror att det var slumpen som gjorde att just de drabbades.

– Jag tror att det är ligister som är trötta på samhället som gjort det, men det är väldigt obehagligt, och framför allt väldigt onödigt. Hade de missat bilen kunde det gått rakt mot köksfönstr­et, vårt hus har gamla fönster, säger han.

Jenny Jerrhage som är förundersö­kningsleda­re hos polisen känner inte till mycket om fallen ännu.

– Jag vet att tekniker skulle ut och titta på kulor på ett ställe, men det är svårt att utreda eftersom ingen har sett något alls. Är det flera fall av beskjutnin­g är det givetvis mycket allvarligt. I så fall får vi utreda om det finns någon gemensam nämnare eller om det är slumpen, säger hon.

 ??  ??
 ?? Bild: Carina Nilsson ??
Bild: Carina Nilsson
 ??  ?? Martin Ahlströms ena bil besköts och behöver byta flera rutor samt lackas om. Inne i Knäred förstördes två stora fönster i ett uterum. På båda platserna hittades kulor.
Martin Ahlströms ena bil besköts och behöver byta flera rutor samt lackas om. Inne i Knäred förstördes två stora fönster i ett uterum. På båda platserna hittades kulor.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden