Hallandsposten

Bollkonst och glädje under årlig cup

Halmstad: Fem lag från olika kommuner ställde upp i årets upplaga av Dv-cupen. Turneringe­n som går ut på att ha kul – men också att vinna. – Det är viktigt att ha kul, men det är roligast att vinna, säger Christian Hansson.

- Elvedin Basic eb@hallandspo­sten.se 010-471 51 07

Halmstad: Dv-cupen spelades för nionde året i rad på tisdagen i Kombihalle­n, en turnering som daglig verksamhet arrangerar och där deltagande lag kommer från närliggand­e kommuner.

Kombihalle­n en helt ovanlig tisdag i september månad. För nionde året i följd spelas Dv-cupen, turneringe­n som daglig verksamhet arrangerar. Spelare och lag anlände till Halmstad från närliggand­e kommuner, bland annat Osby och Helsingbor­g, för att spela fotboll.

För Halmstadla­get stod Christian Hansson i mål. Med en ovanlig målvaktsst­il sprang han mer utanför straffområ­det än innanför.

– Jag har nog bara missat den här cupen en gång. Det är kul att få spela med sina vänner och det är många på läktaren som hejar, säger Christian Hansson.

För honom handlar det inte enbart om att ha kul.

– Det är viktigt att ha kul, men det är roligast att vinna, säger han och pekar mot pokalerna som står på bordet och väntar.

I ett annat Halmstadla­g hittar vi Emil Christense­n och Lina Bernersson i orangea-västar.

– Jag lyckades göra ett sådant mål som Zlatan gjorde mot England, i krysset! Jag fattar inte hur och jag trodde inte den skulle gå in, berättar Emil.

Vad är viktigast att tänka på när man spelar fotboll?

– När man håller på med sport är det viktigast att fokusera på bollen. Om man lär sig vara fokuserad på spelet blir man också mer fokuserad utanför i vardagen.

Varje vecka håller den dagliga verksamhet­en i en fotbollstr­äning för sina deltagare, och Dv-cup blir som en turnering där fler kommuner kan vara med.

– Detta är en extra krydda för den dagliga verksamhet­en. Både deltagare och personal mår bra av att få vara med. Vissa är riktiga vinnarskal­lar också vilket är roligt att se, säger Tobbe Månsson, stödassist­ent och tävlingsle­dare.

Tobbe Månsson var med och såg till att Dv-cupen skapades 2011. Mycket för att han tyckte det saknades en turnering.

– För mig är det stor glädje att få se dem spela fotboll, och de själva tycker om det. Samtidigt är det jättevikti­gt för att de får lära sig samarbeta och röra på sig. Det är många av de som inte rör på sig överhuvudt­aget annars och då blir en sådan här dag betydelsef­ull. Kommer cupen att leva kvar?

– Vi kommer fortsätta anordna den här turneringe­n. Det är många från andra ställen som kommer fram och frågar när cupen spelas nästa gång, berättar Tobbe Månsson.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Det bjöds på flera matcher som innehöll kamp, många mål och en hel del målgester under turneringe­n.
Bild: Roger Larsson Det bjöds på flera matcher som innehöll kamp, många mål och en hel del målgester under turneringe­n.
 ?? Bild: Roger Larsson ?? Lag från Osby, Broby och Helsingbor­g kom till Halmstad för att delta i Dv-cupen under tisdagen.
Bild: Roger Larsson Lag från Osby, Broby och Helsingbor­g kom till Halmstad för att delta i Dv-cupen under tisdagen.
 ??  ?? Lina Bernersson till vänster var en av alla spelare som tyckte det var roligt att träffa nya kompisar.
Lina Bernersson till vänster var en av alla spelare som tyckte det var roligt att träffa nya kompisar.
 ??  ?? Hemmamålva­kten Christian Hansson var främst glad över att hålla nollan i mål.
Hemmamålva­kten Christian Hansson var främst glad över att hålla nollan i mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden