Hallandsposten

Mårten Johansson tog över ordförande­klubban

En era är slut i Hylte/halmstad. Under klubbens årsmöte klev Leif Nilsson av som ordförande, efter 34 år på posten, och lämnade i stället över klubban till sportchef Mårten Johansson. – Det är klart att det känns lite vemodig, men samtidigt ska det bli sk

- Linda Weinstock

Det blev en hel del applåder när det stod klart att Leif Nilsson nu pensionera­s som ordförande för Hylte/halmstads Volley.

– Vi får se om den nya styrelsen vill ha kvar mig inom marknadsse­ktionen, säger Leif Nilsson och fortsätter:

– Det ska bli kul att kunna sitta på läktaren och se en match utan att behöva hjälpa till att ringa in folk eller vara speaker eller något. Jag ska bara njuta.

Det var en delvis ny styrelse som såg dagens ljus under årsmötet.

Tidigare sportchefe­n Mårten Johansson röstades fram som ny ordförande och vid sin sida kommer han att ha nya ledamötern­a Marcus Nilsson, Hampus Hedenberg och Julius von Martens. Dessutom har Richard Engberg och Sten-harald Söderström ett år kvar vardera som styrelsele­damöter.

– Det känns bra att bli vald till ordförande, det är ju inte var dag som den platsen blir ledig, säger Johansson med ett skratt.

– Det blir en spännande uppgift att ge sig på.

Johansson har haft svårt att hitta en ersättare till ordförande­posten och så sent som för några veckor sedan var tanken att Leif Nilsson skulle fortsätta som tillfällig ordförande fram till ett extra årsmöte i januari. Så blir nu inte fallet.

– Det var kanske lättast för mig att stiga in på den positionen eftersom jag har koll på helheten i klubben och jag hör också hur andra tycker och tänker och har för åsikter. Jag tror att jag ska kunna vara en bra samlande kraft i detta och ta klubben vidare till nästa steg, säger Johansson. Kommer du att kombinera sportchefs­rollen med ordförande­posten?

– Det får vi se, men jag vill inte släppa lagen denna säsongen. Men en ordförande kanske inte får sitta med på bänken så det kanske blir tufft. Det får jag kolla i stadgarna, säger Johansson och skrattar.

Mårten Johansson kommer in i ett tufft läge där Hylte/halmstad redovisar ett negativt resultat på drygt 90 000 kronor.

– Jag hoppas att vi kan hitta nya vägar och nya mönster hur vi hanterar företag och sponsorer för att få in mer pengar till klubben. Vi har ett attraktion­svärde som vi ska ta tillvara på och utveckla, säger han.

– Det är en bättre balans detta år jämfört med tidigare år men det är en ständig kamp om pengar. Det är en tuff verklighet vi lever i, men en spännande utmaning.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Mårten Johansson tar över ordförande­klubban efter Leif Nilsson som suttit på posten de senaste 34 åren.
Bild: Jari Välitalo Mårten Johansson tar över ordförande­klubban efter Leif Nilsson som suttit på posten de senaste 34 åren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden