Hallandsposten

Hed hoppas skrälla – och få möta systern

Tvillingsy­stern Ebba jagar Smguld med Vittsjö. Alva Hed, 19, hoppas att hennes Halmia kan skrälla mot allsvenska Limhamn Bunkeflo i Svenska cupen i kväll och gå vidare till gruppspele­t: – Då kanske vi kan mötas. Det hade varit riktigt kul.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Alva Hed är sju minuter äldre (”viktiga minuter”) än lillasyste­r Ebba, som lämnade Halmia för allsvenska Vittsjö 2016.

Storasyste­r är inne på sin sjätte säsong i Halmia och har blivit något av en trotjänare i rött och vitt där hon har spelat på de flesta platser genom åren: ytterback, mittback, innermittf­ältare, yttermittf­ältare och numera forward eller ”falsk nia”.

Att ställas mot allsvenska tian Limhamn Bunkeflo i Svenska cupens tredje omgång ger extra krydda åt division 1-vardagen.

– Det ska bli jättekul. Det är alltid kul med Svenska cupen där man får möta ett motstånd som ska vara bättre. Vi har mött dem innan i cupen (förlust med 0–3 för tre år sedan, HP:S anm), men det är kul ändå och att försöka ge dem ett bra motstånd, säger Alva Hed.

Halmia åkte i väg med hela laget och scoutade Limhamn Bunkeflo på plats när skånskorna slog Kungsbacka med 2–0 i Damallsven­skan för några veckor sedan.

– De är stabila och har snabba, stora forwards. Målvakten kommer från Vittsjö. Sedan får man se vilket lag de ställer upp med, men oavsett vad så blir det ett tufft motstånd, menar Alva Hed.

Ni får inte spela på er ordinarie hemmaplan utan på Halmstad arenas konstgräs. Vad betyder det?

– Jag själv gillar konstgräs så för mig blir det en tändning i det bara. Sedan är de vana vid att spela på konstgräs eftersom deras anläggning har det så det ger väl en fördel till dem. Men vår A-plan är ganska lerig, så nu kanske vi också kan försöka spela ett bra, snabbare spel.

Vinnaren får en plats i Svenska cupens gruppspel till våren.

Halmia har aldrig nått så långt förut, men Alva Hed vet redan vilket lag hon i så fall vill ha med i gruppen – Vittsjö med lillasyste­r Ebba, som möter ett annat division 1-lag, anrika Jitex, på onsdagen:

– Drömmen hade varit att möta varandra. Fast hon hade nog varit lite mer nervös eftersom hon själv har spelat i Halmia.

 ?? Bild: Hp/arkiv ?? Allsvenskt motstånd väntar Alva Hed och Halmia i cupen.
Bild: Hp/arkiv Allsvenskt motstånd väntar Alva Hed och Halmia i cupen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden