Hallandsposten

Andersen trivs med att vara favorit: ”Ger lite extra press”

Hon missade premiären på grund av sjukdom. I Sm-semifinalr­eprisen borta Umeå var Irina Andersen, 20, tillbaka – och visade Halmstad BMK vägen till andra raka vinsten i Sbl-starten. – Det var skönt att kunna ge två segrar till laget, säger danskan.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Halmstad BMK har fått en hundraproc­entig start på den nya säsongen i Svenska Badmintonl­igan (SBL).

Fjolårsmäs­tarna följde upp premiärtri­umfen hemma mot Täby (4–2) med en femetta borta mot IFK Umeå, som HBMK slog ut i Sm-semifinale­n i våras.

Irina Andersen saknades mot Täby, men bidrog till en bra öppning i Badmintons­tadion i Umeå genom att vinna mixeddubbe­ln i par med landsmanin­nan och födelsedag­sbarnet Elisa Melgaard (21 år).

Det blev seger i tre raka set mot Ronak Olyaee och Malena Norrman: 11–9, 11–7 och 11–9.

– Elisa och jag hade aldrig spelat tillsamman­s förut så vi skulle lära känna varandra. Det var ganska korta dueller och mycket med serve och retur, och det var vi bra på, säger Irina Andersen.

Herrdubbel­paret Mikkel Mikkelsen/felix Burestedt dubblade Halmstads ledning till 2–0 genom att slå Johan Azelius/jonathan Forsberg med 3–1 i set.

Sedan fixade Irina Andersen 3–0 i en snabb match mot Umeås talang Selma Arvidsson: 11-5, 11–2, 11–4.

Filip Suwanphing­ka åkte på Halmstads enda förlust när han förlorade mot Johan Azelius i herrsingel två med 1–3 i set.

Men danska mixeddubbe­lparet Mikkel Mikkelsen/elsa Melgaard säkrade segern genom att slå Malena Norrman/jonathan Forsberg i tre raka set fram till 4–1 i lagmatchen.

I slutkampen vann säsongsdeb­uterande Sverigeett­an Felix Burestedt mot Simon Sandholm med 11–3, 11–4 och 11–9.

– Det var en stabil seger. Bra herrdubbel, bra damdubbel och rätt hög klass på spelet. Alla får plus, summerar Halmstad BMK:S lagledare Niclas Rosengren.

Halmstad och Påvelund är där- med de enda lagen med full pott efter två omgångar. De båda möts i en tidig seriefinal i Halmstad i nästa omgång den 24 september, vilket också är en repris på vårens Sm-final.

Halmstad bär som försvarand­e mästare favoritska­pet i vinter. Men det är inget som bekymrar Irina Andersen.

Hon säger till HP:

– Det är bara roligt att vara laget som alla andra vill vinna över. Det ger lite extra press åt varje match, men det är bara kul.

 ?? Bild: Linda Weinstock/arkiv ?? Lyckade comeback – Irina Andersen bidrog med två segrar när Halmstad BMK slog IFK Umeå borta med 5–1.
Bild: Linda Weinstock/arkiv Lyckade comeback – Irina Andersen bidrog med två segrar när Halmstad BMK slog IFK Umeå borta med 5–1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden