Hallandsposten

Två tuffa matcher väntar

Comeback för Fridolina Rolfö, men ingen Nilla Fischer med i Em-kvaltruppe­n mot Ungern och Slovakien. – Det kommer säkert inte bli lika enkelt som i Lettland, säger förbundska­pten Peter Gerhardsso­n.

- Marcus Alexanders­son

Det svenska Em-kvalet inleddes med stabila 4–1 borta mot Lettland. I början av oktober är det dags för matcher mot både Ungern och Slovakien.

– Alla de här lagen har riktiga klasspelar­e i stora lag, säger Peter Gerhardsso­n i samband med den svenska trupputtag­ningen.

Med till samlingen är anfallaren Fridolina Rolfö, Wolfsburg, som har Fridolina Rolfö är tillbaka. Arkivbild. varit skadedrabb­ad senaste tiden.

– Hon är tillbaka i truppen efter skadan hon ådrog sig senast, jag vet att hon klev av någon match nu med muskelskad­a men jag pratade med henne i går och hennes tränare och vi hoppas att hon kan vara redo tills vi samlas, säger Gerhardsso­n om 25-åringen.

Två namn som är nya i truppen jämfört med Lettlandss­amlingen är Vittsjös mittback Sandra Adolfsson, 32, och Eskilstuna­s offensiva talang Loreta Kullashi, 20. Gerhardsso­n om Kullashi: – Hon är användbar centralt i banan och spelskickl­ig, och hon har visat fin form senaste tiden.

” Alla de här lagen har riktiga klasspelar­e i stora lag.

Peter Gerhardsso­n Förbundska­pten, om kvalmotstå­ndet

En som däremot som väntat saknas i den svenska truppen är Nilla Fischer. Den 35-åriga mittbacken har problem med en hälskada.

– Vi har haft kontakt med henne och med Linköping senaste tiden, hon är tyvärr inte tillgängli­g till landskampe­rna som kommer här nu, säger Gerhardsso­n.

 ?? Bild: Jonas Ekströmer ??
Bild: Jonas Ekströmer

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden