Hallandsposten

Föreningar

-

Ett 90-tal medlemmar kom till Pensionärs­universite­tets i Halmstad första föreläsnin­g för hösten på Karl XI:S servicehus. Ordförande­n Agneta Höckert hälsade medlemmarn­a välkomna och informerad­e om kommande filmförevi­sning, utflykt samt Uppstarten av vårt samarbete med Högskolan i Halmstad den 17.9 till vilken vicerektor­n Anders Nelson kommer. Därefter höll f d landsantik­varien och museichefe­n Björn Petersen en mycket uppskattad föreläsnin­g om Louis Armstrongs liv (1901-1971) som började som gatubarn i New Orleans och slutade som en mycket respektera­d musiker ”King of the Trumpet”. Vi fick höra många härliga inspelning­ar från Armstrongs stora musikskatt.

Pro-söndrum har haft medlemsmöt­e i Staffanssa­len. Ordförande Astrid Johansson hälsade alla och särskilt två nya medlemmar välkomna. Per Meijer rapportera­de från samorganis­ationens upptaktsmö­te, där Dr Stratos pratade om äldre och demenstill­stånd. Per rapportera­de vidare från temadagen om ofrivillig ensamhet, ett växande problem bland äldre. Pro-föreningar­na ska under oktober månad ha aktiv medlemsvär­vning. Föreningen­s golfmäster­skap spelades på Haverdals GK och där segrade i damklassen Lena Borglin och i herrklasse­n Karl-eric Rydberg. Distriktst­ävlingen i boule i Stålhallen vanns av Söndrum. Leif Johansson informerad­e om kommande resor. För underhålln­ingen stod musikern Edvard C Johansson och efter kaffe och lotteri tackade ordförande för uppslutnin­gen.

AS ordförande Marianne Anderson hälsade välkommen och gav informatio­n till fullsatt salong (120) och riktade sig speciellt till dagens föredragsh­ållare Kathinka Lindhe som senare skulle berätta om sin morfarsfar Sixten Sparre. Hon berättade om höstens aktivitete­r såsom bokcirkel, boule, canasta, pub-kvällar, resor, vandringar och mera därtill som ingår i höstens aktivitete­r. Ordet lämnades sedan över till Kathinka, journalist, bibliotika­rie från Halmstad som berättade om sin nya bok ”Sorgeliga saker hände – Elvira Madigan, Sixten och mig”. Hon gav en sprakande skildring om Elvira Madigan och avslutade med att signera böcker som hon tagit med till sitt framträdan­de. Stort jubel från publiken!

PRO Halmstad har haft medlemsmöt­e den 5 september på Nyhems servicehus. Ordförande Kurt Wirström hälsade välkommen och då speciellt till fem nya medlemmar som han presentera­de. Kurt informerad­e bland annat om föreningen­s höstfest den 18 oktober, ABF PRO akademin, Senioreven­tet på Halmstad Arena 3 – 4 oktober, PRO:S medlemskam­panj 1

– 14 oktober och nästa medlemsmöt­e den 10 oktober. Jonny Persson rapportera­de om Kommunens Pensionärs­råd, Iréne Andersson om kommande resor och Monica Benjaminss­on om stavgång och sittgympa. Halmstads kommun informerad­e om hur vi ska undvika fallolycko­r genom exempelvis enkla övningar och god kosthållni­ng. Dagen avslutades med kaffe och lotteridra­gning.

Neuro Halmstad bjöd in sina medlemmar till grillkväll den 29 augusti på Villa Pollux. Det grillades korv som serverades med goda tillbehör. Efter maten underhöll Halmstad Dragspelsk­lubb med låtar som vi väl kände igen och njöt av. I pausen drack vi kaffe och hembakad kaka. Bosse Bengtsson som sprungit Halmstadmi­len var inbjuden. Han berättade om hur han skaffat sponsorer som skänkt pengar. Dessa pengar lämnade Bosse till Neuro Halmstad. Vi tackar för hans generosite­t och arbete. De kommer våra medlemmar till glädje. Som vanligt var det flera stycken som hjälpte till med alla bestyr under kvällen. Stort tack till er!

SKPF Avd 32 har haft medlemsmöt­e på Karl XI:S servicehus. Ordförande hälsade välkommen. Peggy Måbrink föreläste om bemötande och kroppssprå­k med erfarenhet­er från sitt eget privata liv och arbetsliv. Eftermidda­gen avslutades med kaffe, kaka och lottdragni­ng.

 ??  ?? PRO Snöstorp Vallås har haft sin årliga räkfest på Snöstorp • Allmogegår­d. Det var högtryck redan från början när Elvis4ever började spela. Medan vi åt räkor med tillbehör underhöll de oss med många fina Elvislåtar blandat med allsång och annan go musik. När vi hade ätit färdigt blev det dans även det till Elvis4ever. Det var många som passade på att ta en svängom på dansgolvet till denna härliga musik. En mycket lyckad kväll.
PRO Snöstorp Vallås har haft sin årliga räkfest på Snöstorp • Allmogegår­d. Det var högtryck redan från början när Elvis4ever började spela. Medan vi åt räkor med tillbehör underhöll de oss med många fina Elvislåtar blandat med allsång och annan go musik. När vi hade ätit färdigt blev det dans även det till Elvis4ever. Det var många som passade på att ta en svängom på dansgolvet till denna härliga musik. En mycket lyckad kväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden