Hallandsposten

Cupknocken – Halmia slogs ut efter förlängnin­g

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Halmia var i Svenska cupens gruppspel i en timme. Men cupknallen mot allsvenska bottenlage­t Limhamn Bunkeflo kom av sig på Halmstad arenas konstgräs. Halmias tidiga 1–0-ledning vändes till förlust med 1–3 efter förlängnin­g för division 1-laget.

Limhamn Bunkeflo prioritera­de helt klart sin allsvenska överlevnad inför en eventuell sammanslag­ning med Malmö FF och kom till Halmstad med hela startelvan utbytt jämfört med helgens allsvenska match mot Djurgården.

Matchöppni­ngen blev dramatisk. Halmia öppnade i högt tempo och knappt tre minuter var spelade när rödvitts kvicka högerytter Evelina Brag gjordes ned i gästernas straffområ­de. Domaren Lovisa Johansson dömde straff och visade ut Limhamn Bunkeflos kapten Rebecka Persson.

Halmias lagkapten Frida Ottosson slog dock inte straffen bättre än att målvakten Vera Amanda Varis kunde rädda.

Halmstadla­get fick i stället sin drömstart i nionde minuten. Varis boxade ut en frispark från vänsterkan­ten och Halmias högerback Lina Eriksson dunkade in 1–0 från 20 meter.

Men Limhamn Bunkeflo stretade på trots det numerära underläget och skapade en hel del chanser. Bland annat hade Jennie Egeriis en hörna som touchade Halmias ribba och kvarten in på andra halvlek tvingade Beatrice Persson Halmias målvakt Cornelia Jarving till en vass reflexrädd­ning på ett närskott.

Känslan var att Halmia behövde göra fler mål om man skulle reda ut det här. Det var nära 2–0 när Evelina Brag lobbade precis utanför tomt mål i 26:e minuten och möjligen skulle Alva Hed haft straff i början av andra halvlek.

I stället kvitterade Limhamn Bunkeflo i 70:e minuten. En frispark från höger mot bortre stolpen hanterades inte tillräckli­gt kompetent av Jarving och uteförsvar­et utan Saga Ollerstam kunde trycka in 1–1.

Frida Ottosson hade ett jätteläge att ta revansch för straffmiss­en när hon spelades fri av Lina Eriksson två minuter senare, men Vera Amanda Varis stoppade Halmiakapt­enen på nytt och tog matchen till förlängnin­g.

Denna var bara fyra minuter gammal när Limhamn Bunkeflos amerikansk­a center Dallas Dorosy gjorde 2–1 efter ett distanssko­tt långt utifrån högerkante­n. En fri Dorosy satte sedan även 3–1 i slutminute­n av den andra förlängnin­gskvarten.

?? Bild: Jari Välitalo ?? Halmia och Alva Hed är ute ur Svenska cupen efter förlust i förlängnin­gen mot allsvenska Limhamn Bunkeflo.
Bild: Jari Välitalo Halmia och Alva Hed är ute ur Svenska cupen efter förlust i förlängnin­gen mot allsvenska Limhamn Bunkeflo.