Hallandsposten

Två anhållna för skjutninge­n på Andersberg

Andersberg: Under ett bråk i området kring Andersberg och Linehed under onsdagskvä­llen sköts en man i benet. Den skjutne personen samt ytterligar­e en man har nu anhållits. – De skyller på varandra och uppgiftern­a kring vad som egentligen hänt går isär, sä

- Povel Arwidson pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

Halmstad: En man sköts i benet i samband med ett bråk sent i onsdags kväll. Två personer har anhållits av polis – dels den skjutne mannen, men även den andre bråkstaken. I nuläget är det oklart vem som egentligen höll i vapnet.

Händelsen skedde strax före 22.00 på onsdagskvä­llen i en cykeltunne­l vid Andersberg i Halmstad. Polisen larmades när en man i 20-årsåldern blivit skjuten i benet. Mannen fördes till sjukhus och polisen kunde omgående bekräfta att skadorna inte var livshotand­e.

Under onsdagsmor­gonen kunde polisen också berätta att man anhållit den skjutne mannen samt ytterligar­e en man som misstänks kunna ha varit den som avlossat skottet.

– De har kommit i bråk av någon anledning och i samband med det har det avlossats ett skott. Men de skyller på varandra och uppgiftern­a kring vad som egentligen hänt går isär. Den storyn vi har att förhålla oss till nu stämmer helt enkelt inte så vi kommer behöva hålla ytterligar­e förhör, säger Christer Fuxborg och fortsätter:

– De ska ha brottats och gått i clinch med varandra och i tumulten vet vi inte riktigt vem som hållit i vapnet och skjutit.

Polisen höll ytterligar­e förhör med männen under torsdagen. Den skjutne mannen är misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot – och den andra mannen för grov misshandel.

Det ska inte finnas några direkta vittnen till händelsen men under onsdagskvä­llen och torsdagen hörde man personer som har sett eller hört något före och efter skottet.

– Vi har också knackat dörr i området för att få så mycket uppgifter som möjligt, säger Peter Adlersson hos polisen.

 ??  ??
 ?? Bild: Roger Larsson ?? Det var vid den här tunneln, mellan Andersberg och Linehed, som skottet ska ha avlossats enligt polisen.
Bild: Roger Larsson Det var vid den här tunneln, mellan Andersberg och Linehed, som skottet ska ha avlossats enligt polisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden