Hallandsposten

Polisärend­e om maskerad man avslutat

Frösakull: Polisen har fattat beslut om att lägga ned utredninge­n om den unge pojke som sade sig ha blivit angripen av en främmande man på en skolgård i Frösakull. – Vi är helt övertygand­e om att händelsen inte har inträffat, säger Inger Ohlsson, förunder

- Michael Larsson ml@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

Händelsen inträffade på Frösakulls­skolan under måndagen i förra veckan. En 10-årig pojke uppgav att en maskerad man närmat sig honom från skogen, tagit tag i hans armar och försökt dra in honom i skogen.

Skolan vidtog säkerhetså­tgärder och polisen inledde en förundersö­kning om försök till människoro­v alternativ­t olaga frihetsber­övande.

Det fanns inga vittnen till händelsen förutom pojken själv.

Under torsdagsfö­rmiddagen, alltså lite mer än en vecka efter den misstänkta händelsen, berättar förundersö­kningsleda­ren Inger Ohlsson att utredninge­n är nedlagd och ärendet avslutat.

– Vi är helt övertygand­e om att händelsen inte har inträffat, säger hon.

Hur kan ni vara säkra på det?

– Vi har fått sådana uppgifter från de förhör vi har hållit. Mer än så kan jag inte säga.

Hur vanligt är det att den här typen av berättelse­r inte är sanna?

– Jag skulle säga att det är mycket ovanligt. Men det har hänt. För några år sedan hade vi ett fall med en vit bil som figurerade i olika sammanhang – en berättelse som visade sig inte stämma, säger Inger Ohlsson.

Sedan måndagen den 9 september har polisen jobbar aktivt med ärendet – som fick hög prioritet. Flera förhör har hållits med bland andra pojken och personal på skolan. Polisen har även tagit del av bilder från övervaknin­gsbilder som inte har kunnat bekräfta händelsen.

– Det hela är lite tragiskt, men jag är glad att vi tog det på största allvar. Vi har jobbat hårt för att ta fram uppgifter som antingen stärker eller inte stärker misstankar­na, säger Inger Ohlsson.

Hur mår pojken i dag?

– När min utredare var i kontakt med honom senast så mådde han bra.

 ?? Bild: Tt/hp/montage ?? En 10-årig pojke uppgav att en främmande man försökt dra in honom i skogen vid Frösakulls­skolan.
Bild: Tt/hp/montage En 10-årig pojke uppgav att en främmande man försökt dra in honom i skogen vid Frösakulls­skolan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden