Hallandsposten

Begravning­ar

-

I St: Olofs kapell har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Tomas Bergman. Som inledning spelade organist Akiko Watanabe Amazing Grace Folkmelodi därefter sjöng Nina Widegren My Way av P. Anka. Officiant var Susanna Tegberg. Under begravning­sakten spelade Nils-gustav Wihed på saxofon Bridge Over Troubled Water och sången Till Skogs En Liten Fågel Flög av O. Lindblad/p.d.a Atterbom framfördes av Nils-gustav Wihed, Sven Palmkvist, Mats Albing och Håkan Karlsson. Nina Widegren sjöng Hallelujah av L. Cohen innan kistan bars ut på kyrkbacken till tonerna av We’ll Meet Again där familj, släkt och vänner tog ett sista farväl.

I S:ta Katarina kapell har hållits begravning­sgudstjäns­t för Bertalan Bisak, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Christina Lindkvist Adagio av T. Albinoni. Officiant var Vál Molnár-verees. Jag har hört om en stad med Christer Sjögren spelades. Som utgångsmus­ik spelades Air av J. S. Bach. Maka, barn, barnbarn, släkt och vänner tog avsked vid graven.

I Rävinge kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Folke Christians­son, Halmstad. Som inledning spelade Ulf Johansson på violin och organist Ulrika Ekengren Gammal Fäbodpsalm av O. Lindberg därefter sjöng Nina Widegren En ton från himlen av G. Strandsjö. Officiant var Michael Franzén. Under begravning­sakten sjöng solisten Jag har hört om en stad av L. Lithell. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan spelade violiniste­n Koppången av P-E Moraeus. Gudstjänst­en avslutades med att organisten spelade Air av J.S Bach.

I Katolska kyrkan i Oskarström har begravning­sgudstjäns­t hållits för Katarina Turuja Halmstad. Officiant var kyrkoherde Jozef Chrzanowsk­i och för musiken svarade musikdirek­tör Gunnar Nilsson. I Skavböke kapell har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Ann-marie Westlund, Karlstorp. Som inledning spelade kantor Birgitta Eliasson folkmelodi­n Amazing grace varefter Sång till friheten med Björn Afzelius spelades genom ljudanlägg­ning. Officiant var komministe­r Fabian Åström. I kapellet tog de närmaste ett sista farväl. Som avslutning spelade kantorn Tröstevisa av B. Andersson. Ann-marie Westlund gravsattes på Tönnersjö kyrkogård.

I S:ta Gertruds kapell har borgerlig akt hållits för Gunnar Wiik, Laholm. Officiante­n hade några välkomstor­d och höll ett tal och en överlåtels­e. Sedan spelades på CD, Bells across, Morgonstäm­mning, Roland Cedermark, Louise Lyne, Meditation från operan Thails, Pavorotti, Maria Calla, Jussi Björling och som avskedsmus­ik, En blomstertr­ädgård med Elizabetha­n Serenade. Officiant var Joacim Frick.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden