Hallandsposten

Klart: Han fortsätter träna Halmia

Halmia har bytt tränare och tränarkons­tellatione­r i rasande fart under de senaste åren. Men inför 2020 blir det kontinuite­t. Peter Blomqvist fortsätter att leda damlaget.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Peter Blomqvist tog över Halmia inför 2019 med ett så kallat ett plus ett-årskontrak­t. Nu är det klart att han stannar på division 1-lagets bänk.

– Det som var lite oklart från min sida om det skulle förlängas var egentligen vad tjejerna ville, om de vill vara kvar. För när jag klev in i det förra året så hade vi egentligen inget lag – det var jättestor omsättning, många skulle sluta direkt och många var ganska omotiverad­e till fotboll, säger han.

” Jag hoppas att vi kan få bygga vidare på det vi har visat upp i höst.

Peter Blomqvist

– Så det var viktigt att kolla av läget och det är många som kommer att vara kvar, vilket innebär att vi förmodlige­n inte kommer att behöva plocka in så många utifrån.

Halmia slutade tvåa i division 1 södra Götaland i fjol.

I år ligger man sexa med två omgångar kvar, men har hittat mer rätt spel- och resultatmä­ssigt under hösten och tog sig även till tredje omgången i Svenska cupen, där man pressade allsvenska Limhamn Bunkeflo till förlängnin­g i onsdags.

– Vi har använt 19 spelare i år, varav nio stycken är helt nya i division 1. Därför har det tagit tid också. Så jag hoppas att vi kan få bygga vidare på det vi har visat upp i höst, säger Peter Blomqvist.

Halmias klubbchef Leif Jönsson är nöjd med att Peter Blomqvist fortsätter. Han kommentera­r:

– Vi är mycket nöjda över hans samt övriga i stabens arbete med denna trupp och dess individer sedan november 2018. Lag samt individer gör framsteg konstant och harmonin i och kring truppen är mycket god. Vi är mycket glada och stolta att över att kunna förlänga med Peter ett år till och det ska bli intressant att följa lagets progressio­n framöver.

 ?? Bild: Roger Larsson/arkiv ?? Peter Blomqvist fortsätter som tränare för Halmia.
Bild: Roger Larsson/arkiv Peter Blomqvist fortsätter som tränare för Halmia.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden