Hallandsposten

Klubben Halmstad Live öppnar upp för lokala band

Samtidigt som Kajskjulet tömmer lokalen öppnar Halmstad Live upp armarna för artister från närområdet.

- Sara Öster so@hallandspo­sten.se

Redan nästa helg är det dags för lokala band att spela på Halmstad Live, både Sonic Veins och Fudo Myo är bokade.

Lotta Ekvall och Helen Andersson som driver Kajskjulet har själva gått ut med att de nu håller på att tömma lokalen inför stängninge­n av klubben. Nu vill Halmstad Live bli arenan för de lokala artisterna.

– Det är klart att vi vill att de lokala banden ska ha någonstans att spela, och vi har lämnat krokar här och där och visat intresse. Sen får man helt enkelt se vilka som är intressera­de. Vi börjar med de båda banden som spelar den 28 september, och sen hoppas vi att fler vill spela här, säger Anna Eriksson, delägare av Halmstad Live, och fortsätter:

– Vi vill gärna bredda musikstila­rna, hos oss ska allt från hip hop till punk kunna spelas. Stora kända artister till mindre oerfarna.

Sonic Veins musik beskrivs som ”skitig, vacker, melodiös och genuin rock”, och medlemmar i bandet är Charles Lundholm (bas), Peter Olsson (sång), Kristoffer Remkéus (trummor) och Dan Lybäck (gitarr).

Fudo Myo är ett rockband som bildades i Halmstad 2011, och består av Andreas Arvidsson (trummor), Göran Claesson (bas), Paul Lindén (sång) och Niklas Tholin (gitarr). I februari 2019 släppte bandet singeln ”Wolf 359”.

Halmstad Live hade lunchstäng­t under sommaren, och kommer inte att öppna igen. I stället ska de göra om lokalen till en evenemangs­lokal.

– Vi bestämde att tyvärr lägga ned lunchen. Nu satsar vi fullt ut på att vara en evenemangs­arena. Lunchlokal­en ska göras om och den rymmer 500 personer, så den är mindre än lokalen på ovanvåning­en som tar in 900 personer. Detta gör att vi kan ha mindre events som vill vara mer intima.

Till hösten testar Halmstad Live även att ha after work. Den första after worken blir på fredag den 4 oktober och då bjuds det på livemusik av bland annat Linda Bengtzing.

– Det är en ny satsning från vår sida. Tanken är att det ska bli ett återkomman­de event, första fredagen i månaden. Det blir en after work med lite partykänsl­a, men vill man sitta och chilla kan man det och vill man dansa är det bara att springa ner till dansgolvet.

Nu till helgen den 21 september kommer Drängarna och Björn Rosenström till klubben, en kombinatio­n som Halmstad Live själva satt ihop.

– Vi tyckte de passade bra ihop. Det kommer bli en kul kväll, avslutar Anna.

” Vi vill gärna bredda musikstila­rna, hos oss ska allt från hip hop till punk kunna spelas.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Anna Eriksson, delägare, Halmstad Live.
Bild: Roger Larsson Anna Eriksson, delägare, Halmstad Live.
 ??  ?? Sonic Veins spelar den 28 september på Halmstad Live. Från vänster syns Charles Lundholm, Peter Olsson, Dan Lybäck och Kristoffer Remkéus.
Sonic Veins spelar den 28 september på Halmstad Live. Från vänster syns Charles Lundholm, Peter Olsson, Dan Lybäck och Kristoffer Remkéus.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden