Hallandsposten

Fastighets­ägarna rasar mot p-avgifter

Halmstad: Per Arbin, näringspol­itiskt ansvarig i Fastighets­ägarna Halmstad, rasar mot teknik- och fritidsnäm­ndens beslut att höja p-avgifterna nästa vår. – Det kunde inte ha kommit mer olägligt, säger han.

- Jerry Carlsson

Såväl Fastighets­ägarna som Halmstads City fick kännedom om ärendet dagen innan nämndbeslu­tet.

– Det är beklagansv­ärt och oacceptabe­lt. Varken vi eller Halmstads City har fått möjlighet att komma in med formella synpunkter och det tycker jag strider mot den i övrigt goda andan vi har i samarbetet med både kommunen och de övriga verksamhet­sutövarna, säger Per Arbin.

Fastighets­ägarna motsätter sig en höjning av p-avgifterna.

– Det är extremt dålig tajming att besluta om höjda p-avgifter nu. Verksamhet­sutövarna i centrum är redan ansträngda av omställnin­gsprocesse­r till följd av ökad digitalise­ring och växande extern handel. Fastighets­ägarna ser till verksamhet­sutövarnas bästa och en markant höjning av p-avgifterna skulle utan tvekan leda till att flödet av besökare i city minskar, säger han.

Per Arbin menar att en höjning i så fall måste förenas med någon form av mervärde för Halmstadbo­rna.

– Det absolut bästa alternativ­et vore att skjuta på eventuella höjningar av p-avgifterna för att vi ska kunna driva på de positiva samarbetsp­rocesserna som pågår i centrum. Det näst bästa alternativ­et är att erbjuda besökarna exempelvis 1-2 timmar gratis parkering innan taxa måste betalas.

Fastighets­ägarna och Halmstads City har lämnat ett yttrande till Halmstads kommun.

– Frågan kommer slutgiltig­t att avgöras i fullmäktig­e och fram till dess kommer vi att göra vårt bästa för att driva frågan i vår riktning. Vi hoppas helt enkelt att beslutsfat­tarna tar sitt förnuft till fånga.

 ?? Bild: Jerry Carlsson ?? Per Arbin menar att höjda p-avgifter kommer att leda till att flödet av besökare i centrum minskar.
Bild: Jerry Carlsson Per Arbin menar att höjda p-avgifter kommer att leda till att flödet av besökare i centrum minskar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden