Hallandsposten

Halmstads + Norddjurs kommun lika med sant

Halmstad: När den nya färjelinje­n mellan Halmstad och Grenå drar i gång den 1 februari hoppas båda sidor på positiva biverkning­ar. På torsdagskv­ällen skrevs ett avtal mellan Halmstads och danska Norddjurs kommun, som ska underlätta nya samarbeten.

- Yvonne Persson

– Vi har gett vår samverkan namnet Kattegatta­lliansen och ska nu närmast göra en handlingsp­lan för det kommande året. Inlednings­vis blir det nog mycket fokus på invigninge­n av färjelinje­n och på att stärka upp besöksnäri­ngen på båda sidor av Kattegatt, säger Jonas Bergman (M), kommunstyr­elsens ordförande i Halmstad, när HP når honom i Grenå.

Avtalet har underteckn­ats av Jonas Bergman och Jan Petersen, borgmästar­e Norddjurs kommun, där Grenå ingår.

– Vi två kommer nu att träffas ett par gånger om året, men framför allt öppnar detta för samarbeten mellan olika företag och branscher. Norddjurs kommun är en del av ett östjylländ­skt tillväxtce­nter, så detta kan skapa riktigt goda förutsättn­ingar för utveckling, menar Bergman.

Samarbetsa­vtalet fokuserar på tre områden – utveckling av hamnarna i Grenå och Halmstad, marknadsfö­ring av det gemensamma geografisk­a området och arbete med att locka nya etablering­ar, som i sin tur kan skapa fler arbetstill­fällen.

Som exempel nämns gemensam paketering och marknadsfö­ring av upplevelse­r och kulturarra­ngemang med aktivitete­r på båda sidorna.

– Det pågår redan rätt mycket förberedel­ser inför färjeförbi­ndelsen. Destinatio­n Halmstad genomförde exempelvis nyligen en utbildning för företagare i Halmstad kring vad som kan locka danskar och när deras skollov infaller, berättar Jonas Bergman.

 ??  ??
 ?? Bild: Halmstads kommun ?? Jonas bergman (M), kommunstyr­elsens ordförande i Halmstad och Jan Petersen, borgmästar­e i Norddjurs kommun, underteckn­ade på torsdagskv­ällen en avsiktsför­klaring om samarbete.
Bild: Halmstads kommun Jonas bergman (M), kommunstyr­elsens ordförande i Halmstad och Jan Petersen, borgmästar­e i Norddjurs kommun, underteckn­ade på torsdagskv­ällen en avsiktsför­klaring om samarbete.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden