Hallandsposten

Hammers tränare opererad – måste vila från hockeyn

Halmstad Hammers tränare Fredrik Johansson har lidit i det tysta. Efter en operation under fredagen tvingas han nu till vila från ishockeyn och missar åtminstone söndagens match mot Tyringe. – Det har spökat väldigt mycket för mig varje dag, säger Fredrik

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se

Efter en pigg start på säsongen väntar Tyringe på bortais för Halmstad Hammers på söndag.

Men det blir utan huvudträna­ren Fredrik Johansson i båset. Johansson genomgick under fredagen en planerad operation i Kungsbacka och måste nu ta en kortare paus från ishockeyn för att rehabilite­ra sig.

– Jag har haft ett ljumskbråc­k som har spökat med mig en längre tid, berättar Fredrik Johansson, nyss hemkommen från sjukhuset.

– Det har påverkat mig ganska mycket fast jag inte gnällt så mycket. Mina närmaste vet att jag har haft ont, det har spökat väldigt mycket för mig varje dag, men jag är glad att jag fått bukt på den här skiten nu. Hur har det påverkat dig?

– Allt från när jag varit på is till att stå i båset när jag gormar och skriker och är engagerad. Jag har bitit ihop och väntat på den här dagen.

Fredrik Johansson berättar att smärtstill­ande inte har hjälpt och ljumskbråc­ket kunde blivit värre om man inte gjort något åt det.

Operatione­n, som skulle tagit 45 minuter, varade i nästan två timmar.

– Jag vägrade att sövas så jag låg vaken och var med om hela skiten. Jag har fått så mycket lugnande i mig att jag väl bara legat och snackat skit. Läkarna vet allt om Halmstad och Hammers nu och jag berättade att vi spöade Hanhals (som är ett Kungsbacka-lag). Men det var för min egen nervositet också, skrattar Fredrik Johansson.

Efter operatione­n vill läkarna att Hammers tränare vilar i 10-14 dagar från ishockeyn.

Själv konstatera­r han att han får följa bortamötet med Hockeyetta­n södras jumbolag Tyringe på söndag från tv-soffan hemma.

Men onsdagens match mot Nybro kan alltjämt bli aktuell.

– Målet är att vara tillbaka någon gång nästa vecka. Nu ska jag bara vila och rehaba det här så kommer jag vara fräschare än någonsin.

I Fredrik Johanssons frånvaro kommer Hammers sportchef Niklas Söderström kliva ner i båset.

Huvudansva­ret för träningar och matcher kommer assisteran­de tränaren Mikael Arnudd ha tills Johansson är tillbaka. Hammers har tagit 13 poäng på de inledande sju omgångarna och ligger femma i Hockeyetta­n södra inför mötet med Tyringe.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Halmstad Hammers huvudträna­re Fredrik Johansson måste vila från hockeyn efter en operation.
Bild: Roger Larsson Halmstad Hammers huvudträna­re Fredrik Johansson måste vila från hockeyn efter en operation.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden