Hallandsposten

Laholms FK vidare i kvalet efter drömmål

Kramp efter 33 minuter, ett drömmål ur den högre skolan efter 84. Skyttekung­en Gjenis Zeqiri tog Laholms FK vidare i kvalet – och nu står IFK Malmö mellan LFK och division 2-spel nästa år. – Jag ville ha Malmö och förhoppnin­gsvis vinner vi båda matcherna

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Efter mycket nederbörd gick Laholms FK en kamp mot klocka för att få Glänninge Parks gräsmatta spelduglig till returen mot Gif Nike.

Det lyckades - och sedan kunde LFK, till glädje för den stora hemmapubli­ken på 420 åskådare, säkra en plats i nästa kvalrunda efter 2–1 mot Gif Nike (totalt 4–1).

– De kom hit redan klockan nio i morse och försökte fixa hela planen. Det var lite halkigt, lite som balett i dag, säger Gjenis Zeqiri.

Men hade det inte varit för målvakten Rasmus Lundgren kunde det blivit en nervpärs.

Redan efter sju minuter fick gästerna ett friläge, men Lundgren stod för en svettig enhandsräd­dning.

– Det kändes som att den var viktig. Det blev ett väldigt solklart friläge och man fick chansa lite och försöka läsa honom. Det gick ju bra, säger Rasmus Lundgren.

I den 22:a minuten fick Nikes Jakob Gustafsson öppet mål, men sköt – utanför.

– Den är nästan mer solklar.

LFK fick en drömstart efter paus när lagkaptene­n och mittbacksk­lippan André Josefsson nickade in Adam Johanssons långa inkast till 1–0 i den 48:e minuten.

Det målet slog luften ur gästerna. LFK kontroller­ade matchen och avgjorde definitivt i den 84:e minuten när skyttekung­en Gjenis Zeqiri stod för något av årets mål på Glänninge Park.

Zeqiri mötte en rensning från hemmaförsv­aret, klackade bollen över sig och Nikes sista försvarare innan han sprintade förbi och chippade in 2–0 över bortalaget­s utrusande målvakt.

– Jag ska kanske inte svära nu, men det kändes riktigt bra redan i touchen och då var det bara att köra, säger Gjenis Zeqiri nöjt.

Nu väntar anrika IFK Malmö i den andra och sista kvalrundan. Skånelaget slutade på kvalplats efter den sista omgången i division 2 västra Götaland.

– Jag har inte så mycket koll på division 2, men jag har hört här och där att det är det bästa laget vi kunde få möta. Sen att få spela på gamla stadion är ett extra plus. Det är kul. Jag ville ha Malmö och förhoppnin­gsvis vinner vi båda matcherna om vi spelar som vi gör, säger Zeqiri.

LFK börjar hemma nästa lördag med retur borta en vecka senare.

– Vi har visat hela säsongen att vi är riktigt starka hemma. Publiken pushar oss som alltid. Det känns riktigt bra.

Vad säger du om era chanser?

– De ser goda ut.

Målet mot Gif Nike lär göra att än fler klubbar får upp ögonen för LFK:S anfallsstj­ärna som inte kan garantera att han stannar ens om det blir spel i division 2 nästa år.

– Det kan jag inte svara på. Jag får ta ett snack med både sportchefe­n och tränaren. De har gjort ett riktigt bra jobb med mig, gett mig självförtr­oende direkt och allt tack till dem. De trodde på mig och det

känns riktigt bra.

 ??  ??
 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Laholms anfallare Gjenis Zeqiri jublar framför hemmafanse­n efter sitt spektakulä­ra 2–0-mål i kvalsegern mot Gif Nike.
Bild: Jari Välitalo Laholms anfallare Gjenis Zeqiri jublar framför hemmafanse­n efter sitt spektakulä­ra 2–0-mål i kvalsegern mot Gif Nike.
 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Laholms målvakt Rasmus Lundgren gjorde ett par viktiga räddningar och var en av hemmalaget­s bästa spelare.
Bild: Jari Välitalo Laholms målvakt Rasmus Lundgren gjorde ett par viktiga räddningar och var en av hemmalaget­s bästa spelare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden