Hallandsposten

Våxtorpsbo­rna fick dela på 107 miljoner

Laholm: Det låg spänning i luften när Postkodlot­teriets grannyra intog Laholm. Såväl nervösa Våxtorpsbo­r som nyfikna Laholmare fick se Eva och Ingvar Urberg kamma hem kvällens högsta vinst.

- Evelina Gunnarsson eg@hallandspo­sten.se 010-471 50 54

Det började duggregna lagom tills tv-inspelning­en skulle dra igång, men blöta droppar rubbade inte stämningen på Stortorget när Postkodlot­teriets grannyra kom till Laholm. Tusentals hade tagit sig till Stortorget för att se lyckliga Våxtorpsbo­r få dela på 107 miljoner kronor.

På scenen drog Arvingarna igång med Eloise och i tälten delade Kristina Andersson och Helena Karlsson ut mängder av kanelbulla­r och varmkorv.

Att postnumret 31298 hade vunnit var redan känt. Väl under tv-inspelning­en drogs den avgörande postkoden och 24 personer fick kliva upp på scen för att ta emot ännu en vinst. Knappt två och en halv miljon delades ut till flertalet av de glada och överrumpla­de vinarna, men högsta vinsten fick Ingvar och Eva Urberg med sig hem. Tillsamman­s kammade de hem drygt 9,9 miljoner kronor.

– Det känns ofattbart, vi tittar på Postkodlot­teriet varje fredag och När det har varit grannyra någon annanstans har man suttit hemma framför tvn och tänkt ”tänk att få stå där”, säger Eva Urberg.

– Jag har inte fattat det ännu, säger Ingvar Urberg, ständigt omgiven av kramar och gratulatio­ner.

Redan i förra veckan dök Postkodlot­teriet upp och överraskad­e. Den checken har Eva och Ingvar tittat på i en vecka men nu, men de kan fortfarand­e inte förstå vad som har hänt.

– Lars däremot har hela tiden sagt att han tror vi skulle vinna, säger Eva Urberg.

– Ja jag trodde det, de var ju hos oss och filmade i två dagar, säger Ingvar Urberg.

Tidigare har de vunnit en tusenlapp, men nu var det alltså storkovan som gällde.

Vad ska ni göra för pengarna?

– Det första är att se till att alla barnbarnen får körkort, säger Ingvar Urberg.

– Sen har jag länge sagt att jag vill ha ett nytt kök. Jag har sagt till Ingvar att när Rickard Sjöberg kommer, då ska vi byta ut köket. Och nu kom han! Sen ska vi göra något roligt med hela familjen, men det vet jag inte vad det blir än, säger Eva.

” Lars däremot har hela tiden sagt att han tror vi skulle vinna.

eva Urberg

När fyra barn, sex barnbarn och en hund fått sitt ska Ingvar dessutom skaffa nya tänder.

Vinsten skulle de fira med att gå ut och äta.

– Det har varit en lång dag, så jag är trött nu, säger Ingvar som kunde fira tillsamman­s med familjen och en av sönerna som också vunnit.

 ?? Bild: Evelina Gunnarsson ?? Det blev stor fest när Postkodlot­teriet kom till Laholm under gårdagen.
Bild: Evelina Gunnarsson Det blev stor fest när Postkodlot­teriet kom till Laholm under gårdagen.
 ?? Bild: Evelina Gunnarsson ?? det var trångt på Stortorget när förväntans­fulla Våxtorpsbo­r skulle ta emot sina vinster och arvingarna rev av klassisker som ”eloise” och melodifest­ivallåten ”I do”.
Bild: Evelina Gunnarsson det var trångt på Stortorget när förväntans­fulla Våxtorpsbo­r skulle ta emot sina vinster och arvingarna rev av klassisker som ”eloise” och melodifest­ivallåten ”I do”.
 ?? Bild: Evelina Gunnarsson ?? eva och Ingvar Urberg fick lämna Stortorget som mångmiljon­ärer. drygt 9,9 miljoner fick de med sig hem på söndagskvä­llen.
Bild: Evelina Gunnarsson eva och Ingvar Urberg fick lämna Stortorget som mångmiljon­ärer. drygt 9,9 miljoner fick de med sig hem på söndagskvä­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden