Hallandsposten

Frisläppt man får återvända till fängelset

Halmstad: För drygt ett år sedan dömdes 23-åringen till fängelse för inblandnin­g i den uppmärksam­made miljonstöl­den från en butik på Hallarna. Nu faller en ny dom som åter placerar den unge Halmstadbo­n bakom lås och bom.

- Jonna Nilsson joni@hallandspo­sten.se 010-471 51 67

Den här gången är det en våg och några patroner som är avgörande för att straffet blir en fängelsedo­m.

23-åringen måste nu avtjäna ett sju månader långt fängelsest­raff för bland annat narkotika- och vapenbrott. Domen föll just när prövotiden för hans senaste brott höll på att gå ut.

För nästan exakt ett år sedan dömdes han till ett sex månader långt fängelsest­raff efter att polisen hittat jeans och tröjor till ett värde av 90 000 kronor i 23-åringens ägo. Det stora partiet kläder misstänkte­s

” 23-åringen måste nu avtjäna ett sju månader långt fängelsest­raff för bland annat narkotika- och vapenbrott.

vara en del av den större miljonstöl­den från klädbutike­n G-star på Hallarna, där kläder för totalt 2,7 miljoner kronor försvann.

23-åringen förnekade inblandnin­g i miljonstöl­den men dömdes ändå.

Även den här gången är han och tingsrätte­n oense.

Eftersom att man hittade vågen och andra tillbehör, så som små påsar och ett block med namn i, hemma hos 23-åringen misstänkte rätten att den narkotika han hade hemma inte var avsedd bara för honom, även om det var precis det han själv hävdade.

I stället tror man att redskapen är ett tecken på att han haft för avsikt att sälja narkotikan vidare, vilket höjer straffvärd­et.

Med det i åtanke vill myndighete­rna inte ge tillbaka de 20 000 kronor man hittade i kontanter hos 23-åringen, även om han påstod att det var hans flickväns sparkapita­l och krävde att hon skulle få tillbaka dem.

 ?? Bild: Montage ??
Bild: Montage

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden