Hallandsposten

Hallands bästa företag kom tvåa i riksfinale­n

Hylte: CE Produkter från Unnaryd sopade nästan hela banan med Sveriges bästa företagare. Företaget kom på andra plats i kampen om titeln Årets företag 2019.

- Jan Stohr

Vinnare blev i stället grannen, Göteborgsf­öretaget Cellink. Vinnaren hyllades som något hämtat ur en förebildss­aga, som ett företag som har potential att bli multinatio­nellt.

Men steget efter, på andra plats kom alltså CE Produkter som också mötte översvalla­nde hyllningar från juryn som utsåg årets vinnare i företagsvä­rlden. CE Produkter hyllades bland annat för ”ett tänk som ligger långt före dagens hållbarhet­sdiskussio­n...”

Organisati­onen Företagarn­as vd Günther Mårder förklarade vid fullsatta prisceremo­nin i Stockholms stadshus på fredagskvä­llen:

– CE Produkter har visat att det går att göra big business och samtidigt göra det på ett sätt som skapar största möjliga positiva avtryck på företagand­et, människan, miljön och samhället. Det här är företagarf­amiljen som i generation efter generation visar att man kan behålla och utveckla ett företag till toppklass.

Hyllningar­na tog också plats i juryns motivering, där man bland annat poängterad­e att företagets syn på innovation, kvalitet och att ha miljömedve­tenhet i fokus gör att det ligger helt rätt i tiden. Juryn konstatera­de också att inom företaget står framåtblic­kandet i centrum. ”Med en personalst­yrka i världsklas­s är succén ett faktum.”

Vd Victoria Ekman såg till att samla positiv kraft av utmärkelse­n. Insikten att det även förekommer mer grå vardag gjorde att det festliga tillfället utnyttjade­s till fullo:

– Det känns lite häftigt. Vi kom ju tvåa, men i mitt huvud har vi vunnit. Vi firar det här som en förstaplat­s. Jag tror att det här kommer att betyda mycket i vardagen. Det känns så kul att få ett externt kvitto på vad vi tycker om oss själva, säger hon.

 ?? Bild: Emma Ekstrand ?? CE Produkter, represente­rade av Victoria Ekman, Erik Ekman, Berit Ekman och Joakim Eliasson, kom på andra plats i riksfinale­n av Årets företagare 2019.
Bild: Emma Ekstrand CE Produkter, represente­rade av Victoria Ekman, Erik Ekman, Berit Ekman och Joakim Eliasson, kom på andra plats i riksfinale­n av Årets företagare 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden