Hallandsposten

Ingen ska lämnas efter i vårt Sverige

Vi kommer vara en motkraft till alla initiativ som syftar till att plocka sönder det välfärdssa­mhälle som en gång i tiden byggdes för allas trygghet. Det skriver tre sverigedem­okrater.

- Jimmie Åkesson (SD) partiledar­e Oscar Sjöstedt (SD) ekonomisk-politisk talesperso­n Stefan Jägnert (SD) distriktso­rdförande Halland

HP Debatt 14/10. Nyligen presentera­de Sverigedem­okraterna sin budget.

Till skillnad från den S-ledda regeringen väljer vi att prioritera viktiga välfärdssa­tsningar före skattelätt­nader för höginkomst­tagare, ineffektiv­a arbetsmark­nadsreform­er och verkningsl­ösa integratio­nsprojekt. För oss handlar detta om rättvisa och sunt förnuft. Pensionäre­r, anställda inom vård och omsorg, förskolelä­rare i exempelvis Kungsbacka kommun och i andra delar av Sverige behöver nu, mer än någonsin, en politik som ser just deras vardag.

Socialdemo­kratin – ett parti som sätter en ansvarslös anhörigoch flyktingpo­litik före skriande behov inom vård, skola och omsorg. De socialdemo­krater som en gång i tiden stod upp för de svaga, och såg egenvärdet i att värna de mest utsatta, finns inte längre. Partiet har kompromiss­at bort sig själva i sin iver att behålla makten. Det är ett tragiskt svek. miljarder kronor under en treårsperi­od.

Sammantage­t skjuter vi till de resurser som SKL säger sig behöva för att inte tvingas till ytterligar­e nedskärnin­gar och ytterligar­e höjningar av kommunalsk­atten. Detta är tunga och avgörande satsningar som ger direkt effekt. Det skulle innebära att Gotlands län kan anställa 120 fler undersköte­rskor. Det skulle innebära 100 fler förskolelä­rare.

Vi vet att många kommuner går på knäna och desperat söker hjälp från de som är ansvariga. Hade inte vänsterlib­eralerna drivit på för sin ansvarslös­a anhörig- och flyktingpo­litik och nonchalant ignorerat alla varningssi­gnaler, då hade inte kommunerna stått inför den djupa avgrund som alltfler står inför i dag. Det vet alla. Frågan är nu hur får vi bukt med den ekonomiska otrygghet, sociala oro och bristande sammanhåll­ning som sprider sig genom Sverige.

” Vi vet att många kommuner går på knäna och desperat söker hjälp från de som är ansvariga.

Den enda effektiva integratio­nspolitike­n är en restriktiv migrations­politik, med en ambition om nettoåterv­andring under överskådli­g tid. Ineffektiv­a och dyra särlösning­ar på arbetsmark­naden för olika grupper är inte vägen framåt.

I stället ska vi frigöra resurser att satsa på de som har arbetat, på de äldre, och på alla de som i dag arbetar – ja, sliter – i offentlig sektor. Ofta till på tok för låga löner.

I grunden handlar det för oss om rättvisa. Ingen ska lämnas efter – inte i vårt Sverige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden